2 Jul 2021

Tarik Aura Kekayaan Dengan Gold Bar Limited Edition

Saya fikir, ini antara tempat yang kita semua nak sangat pergi walau sekali dalam hidup selain Makkah. Mudah-mudahan kita semua diberi peluang untuk ke sana selepas Covid19 pergi....

Tapi sebelum tu, boleh lah simpan dalam bentuk emas dulu. Simpan dan tengok hari-hari emas ni. Ambil auranya.
Gold Bar 1 Gram Edisi Masjid Nabawi
(limited edition)


Coming Soon...


Aura emas menyebabkan kita mahu simpan lebih banyak emas.

Sebab itu orang yang ada masalah tak lekat duit wajib beli emas sebagai simpanan.

Simpan paling minima 1 tahun dan paling baik 2-3 tahun dan rasailah perbezaannya.

Berbeza dengan duit.

Awas! Bila simpan duit dalam bank, jangan selalu tengok baki sebab lama-lama duit tu akan habis. 😂

Gold Bar 1 Gram emas 999 (24K) limited edition ini bakal lahir bulan ini (Julai 2021) selepas Public Gold keluarkan design Masjidil Haram haritu.

Gold Bar 1 Gram Edisi Masjidil Haram

Cantik kan?


Design ini adalah limited edition. Hanya ada 30,000 keping sahaja.

Boleh dikeluarkan melalui Akaun Emas GAP menggunakan servis postage berinsurans (Gold In Transit) sahaja.

Jadi, inilah masa untuk isi peluru siap-siap dalam #AkaunEmasGAP sementara harga emas rendah. 

Ini servis paling baik sepanjang PKP


Sekarang harga retail Gold Bar 1 gram adalah RM 350 sekeping.

Kalau nak dapatkan dengan harga lebih murah, beli melalui kaedah Akaun Emas GAP. Hari ni (2/7/2021) cuma RM 258 + RM 10 (Gold Premium) sahaja. Kos postage RM 10.

Jimat banyak tuh!

Harga retail


APA ITU AKAUN GAP

Nak senang faham, akaun emas GAP ini sama seperti akaun ASB atau Tabung Haji kita.

Tapi Tuan Azizi Ali pakar kewangan sarankan kita simpan emas untuk simpanan jangka masa panjang.

Simpan duit di ASB/TH hanya sesuai untuk jangka pendek sebab trend menunjukkan dividen ASB sangat susah nak cecah 7% pada masa akan datang.

Berbeza dengan emas.

Secara puratanya emas meningkat sehingga 10% untuk tempoh 20 tahun!


Asb vs TH vs Emas


Kata beliau, ASB tak dapat bagi pulangan yang baik seperti 10 - 20 tahun yang lalu.

Tapi emas, ia boleh dikatakan konsisten, walaupun jangka pendek harganya ada turun naik.

Katanya lagi, amat sukar mana2 pelaburan yang boleh bagi keuntungan konsisten untuk tempoh yang panjang.

Pulangan pelaburan tahun 2020


Kesimpulannya:


1. Kalau nak buat simpanan jangka panjang macam dana persaraan, pendidikan anak, dana tunaikan Haji/umrah, dana kecemasan dan sebagainya, simpanlah dalam bentuk emas.

2. Simpan tunai di bank macam ASB, TH dan lain-lain sekadar keperluan sahaja.


Jom ambil tindakan segera.

Mari belajar menabung aset emas di sini.

Join channel t.me/tabunghidayah untuk lebih banyak tip emas, kewangan dan bisnes setiap hari..

Hidayah Abdul Kadir
Authorised Public Gold Dealer (PG054316)
+6011-1198 9680





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign