4 Jun 2021

10 Tips Jimat Belanja

Jika kita tidak mampu TAMBAH PENDAPATAN, belajar JIMATKAN PERBELANJAAN. Baru kita jadi jejaka tampan & jelitawan.

1. Bandingkan harga sebelum beli.

2. Beli barang dapur dalam jumlah banyak. Beli sikit sikit jadikan kita rugi.

3. Tukar pada jenama lebih murah, jenama Mydin pun tidak ada yang salah.

4. Beli belah online sahaja. Jimat masa, wang dan tenaga. Selamat daripada terdedah dengan risiko wabak covid juga.

5. Belanja dengan bijaksana di platform yang tawar 'profit sharing' bukan menguntungkan sebelah pihak sebab kejar sales.

6. Ubah kebiasaan dengan mula shopping di #PGMall. Selain dapat cashback reward setiap kali belanja, dapat juga peluang tambah pendapatan.

Zaman ini kita hanya cukup cukup makan jika bergantung satu pendapatan.

7. Tak perlu jadi seller untuk buat duit. Pelanggan biasa pun berpeluang membina pendapatan dengan 'lifetime cash back' yang ditawarkan.

8. Selagi mana orang yang kita rekemen belanja di platform yang sama, maka kita akan terus menikmati cash back selamanya.

9. Buat kerja sekali iaitu tolong rekeman tempat shopping kepada kawan, tetapi income masuk berkali-kali sampai kita pun boleh sawan.

10. Tukarlah tempat berbelanja kita dengan hanya di PG Mall dan jadi tokey kepada gedung beli belah yang besar tanpa sebarang modal!

Tidak semua orang bijak tambah wang, jika kita belum mampu, mulakan dengan berjimat dalam berbelanja dahulu.

Jom Shopping barangan MyDin secara online dengan PGMall.

Klik sini terus: https://bit.ly/3dg9mT5

Mydin di PG Mall


Kawan-kawan,

Wabak Covid yang hadir sejak tahun lepas betul-betul banyak mengubah ladskap hidup kita semua termasuklah cara berbelanja.

Kalau dulu kita boleh berbondong-bondong sekeluarga bebas membeli belah di shopping mall dan pasar setiap hujung minggu, kali ini tidak lagi.

Kita terpaksa terima norma baru demi keselamatan diri, keluarga dan orang-orang yang kita sayang.


Hari ini,

Nak tak nak, kita mesti belajar beli barang keperluan harian termasuk barang dapur secara online saja.

Barang basah pun kalau boleh dapatkan secara online lebih baik. Sesetengah tempat ada sediakan servis bagitu.

Tapi setakat ni, di kawasan saya tinggal belum jumpa lagi. Jadi tuan suami akan keluar rumah hanya apabila betul2 perlu untuk topup barang basah sekurangnya untuk stok 2 minggu atau sebulan terus.

Barangan kering macam biasa saya dapatkan semua (seperti dalam gambar) di Mydin PG Mall.

Pelbagai barang keperluan dari Mydin

Kadang harga dia lagi murah daripada kita beli kat luar atau platform shopping online lain. Cuma kena pandai borong time ada promo.

Ok sekarang ada penghantaran percuma apabila berbelanja RM30 ke atas tau.

Cuma guna kod: 𝗣𝗣𝗙𝗠𝗖𝗢
Kod ini boleh digunakan sebanyak 2 kali.

Jika kalian merupakan pelanggan Public Gold, automatik anda sudah ada akaun PGMall. Boleh login terus guna pgcode dan password yang sama.

Bagi yang belum ada akaun boleh daftar PERCUMA sahaja di sini:

📲 𝗗𝗮𝗳𝘁𝗮𝗿 𝗣𝗲𝗿𝗰𝘂𝗺𝗮


Kenapa saya prefer belanja di PG Mall?


1. Setiap kali kalian berbelanja keperluan di PG Mall, kalian akan dapat cashback balik dari 0.5% hingga 2%.

2. Kalian berpeluang membina empayar bisnes sendiri. Hanya dengan #Share platform beli belah ini kepada kawan-kawan, setiap kali mereka belanja, kalian dan kawan-kawan tadi juga akan dapat cashback 0.5%. Bukan sekali. Tapi berkali-kali sampai bila-bila. Lifetime orang jawa kata.

Tak perlu simpan stok. Zero modal. Tak ada risiko. Risiko untung je.

Modalnya rajin.
Kalau malas, apa pun tak jadi.

3. Cashback yang diterima tadi boleh buat belanja bulanan. Kan dah banyak jimat tu.

Boleh la jadikan sebagai pendapatan tambahan atau fokus betul-betul sampai jadi main income sebab dah ada yang jana 4-5 angka sebulan.

Sekaranglah masanya kita nak bina income yang boleh beranak pinak walaupun ketika kita sedang tidur. 'Keting keting keting' bunyi cashback reward masuk setiap masa, setiap hari sampai kalian sendiri yang akan off notification.


Best kan?

Buat dulu, faham kemudian. Siapa buat dia dapat. Siapa buat cepat dia cepat untung.

Terima kasih PG Mall kerana menyediakan platform yang hebat ini kepada kami semua.

Bukan sahaja boleh jimat belanja tapi menjana pendapatan pula semudah A B C pula.

Sekian.

#StaySafe & #StayAtHome




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign