17 Apr 2021

Kurma dan Ramadan

Buah kurma sangat sinonim dengan bulan Ramadan. Inilah buah yang melambak di pasaran terutama dalam bulan Ramadan.

Oh ya, masih belum terlambat lagi anda yang nak order kurma untuk dijadikan bekalan untuk sahur dan juadah berbuka puasa di bulan Ramadan ini.

Kadang bangun sahur, tak ada selera nak makan. Jadi boleh la makan kurma sebagai alas perut dan paling penting untuk dapat pahala ikut sunnah.

Jangan tinggalkan kurma waktu sahur walaupun dah kenyang makan lain. Sebab makanan yang di sarankan oleh Nabi SAW ketika sahur adalah KURMA kerana memakan kurma itu ada KEBERKAHAN.

Jadi di dalam bersahur itu kita akan mendapat 2 kebekahan iaitu keberkahan bangun sahur dan yang kedua keberkahan makan kurma.

Jamahlah kurma walaupun secubit kerana ia berkah. Sabda Nabi SAW "Makanan sahur yang paling baik bagi orang mukmin adalah kurma.” (HR. Abu Dawud (II/303) )

Kawan-kawan boleh dapatkan kurma secara online je. Tak perlu risau tentang kualiti. Boleh order terus daripada Ustaz Junaidi Omar. Beliau ialah guru Al-Quran kepada Mentor saya sendiri; Tuan Mohd Zulkifli Shafie .

Ada pelbagai jenis kurma. Kurma Ajwa, kurma Mariami, kurma Sofawi, dan banyak lagi. Buah tin pun ada.

Kurma Ajwa Jumbo

Kata guru saya, beliau yang tak pernah minat buah tin pun dah tersuka tanpa sengaja. Jatuh cinta dengan gigitan pertama barangkali, sebab buahnya berbeza daripada yang biasa kita dapat kat pasaran. Sedap, rasa lembut, tak kering, dan saiznya besar. Puas hati.

Tunggu apa lagi? Pilih mana-mana kurma dan hantarkan kepada ibu bapa kalian. Lekas dapatkannya di sini: bit.ly/3uXnxEO

Bagi customer Public Gold yang dah ada PG Code, boleh login guna PG Code sedia ada. Kalau suka mana-mana produk dalam PG Mall, share saja kepada orang lain. Anda akan dapat cash back reward.

Di PG Mall kita boleh shopping, dan di PG Mall juga kita boleh jana pendapatan. Konsepnya mudah; Shop, share & earn.


Hidayah Abdul Kadir,
Dealer Aktif Public Gold
+6011 1198 9680

📲 Ikuti tip terkini tentang emas, Public Gold dan motivasi kewangan di 𝗖𝗛𝗔𝗡𝗡𝗘𝗟 𝗧𝗘𝗟𝗘𝗚𝗥𝗔𝗠 saya di link https://t.me/tabunghidayah





Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign