18 Apr 2021

Notification Paling Ditunggu-tunggu Setiap Masa!

Cashback Rewards daripada PG Mall

Best ke best sangat kalau dapat notifications macam ni hari-hari?

The one and only APPS yang saya ternanti-nanti notificationnya adalah dari apps PG Mall.

Apps lain-lain.. saya memang turn off je. Banyak sangat noti naik pun boleh buat kita rimas. Semua nak pengaruh kita belanja lagi dan lagi je kan? Haha..

Tapi ianya berbeza dengan apps PG Mall. Notification yang masuk tu bukan sahaja nak bagitahu promotions terbaru tapi yang bestnya adalah nak bagitahu kita dapat 'Cashback Reward'!

Duit masuk dalam poket kita gais.. 'Kaching. Kaching. Kaching.' Gitulah bunyinya lebih kurang. Inilah namanya sambil tidur pun duit boleh beranak pinak sendiri.

Orang lain yang belanja, kita pulak dapat duit. Lain maciam!


Apakah PG Mall?

PGMall ni adik beradik kepada Public Gold. Keduanya bawah apak yang sama iaitu PG Group. Fokus Public Gold kepada emas dan perak. PG Mall pula adalah platform shopping online yang satu-satunya menggunakan konsep CONSUMERCHANT.

Jika di Public Gold, hanya dealer sahaja boleh jana pendapatan. Tetapi, di PGmall, semua orang boleh bina passive income tanpa modal.

Ya kawan,

Kalian tak salah baca. Semua orang berpeluang jana pendapatan tambahan yang legit dan sah serta patuh syariah di PG Mall tanpa yuran hangus. Tak ada risiko.

Ini adalah salah satu usaha dari Public Gold untuk menambah nilai kehidupan para pelanggan yang mempercayai mereka. Boleh la jana pendapatan tambahan untuk tingkatkan ekonomi keluarga.

Nak senang faham, PGMall ini ibarat hypermarket yang kita miliki. Setiap belian kalian dan mereka yang berdaftar menggunakan raferral link kalian, akan dapat CASHBACK!!

Cuba bayangkan, kalau ada 1000 customer berdaftar bersama kalian, setiap kali belian dari 1000 customer itu, kalian dapat CASHBACK. 

Kira la sendiri. Lifetime pula tu tuan puan.. bukan kali pertama je. SETIAP KALI BELIAN! Sebagai tanda terima kasih sebab perkenalkan PG Mall.

Inilah yang dinamakan CONSU-MERCHANT. Konsep kongsi rezeki. Sharing keuntungan bersama pelanggan. Bagus bukan?

Jika kita shopping di platform lain, kita hanya dapat barang, tetapi di PGMALL kalian dapat barang dan duit. Ini satu-satunya platform yang sharing keuntungan kepada pelanggan sehingga 0.5%- 3.5%!

Senyum sampai telinga bila dapat notifications begini hari-hari. Tak percaya? Cubalah!


Alhamdulillah.. syukur. Malam tadi balik terawih, dapat notification daripada PG Mall lagi. 

Saya tak buat apa pun gais.. orang lain yang shopping di PGMall, tapi saya pun dapat cashback reward!💰💰💰 

Semoga lebih banyak notification masuk menderu2 lepasni. Aamiin


Hijrah untuk Tingkatkan Ekonomi Keluarga

Jom kita UBAH.

Alang-alang setiap bulan kita memang akan membeli barang keperluan, baik beralih ke platform yang boleh bagi penjimatan lebih banyak sambil jana pendapatan.

Ini masanya kita bina legasi bisnes untuk keluarga. 

Hanya SHOP, SHARE dan EARN. Semudah belanja untuk diri sendiri, kemudian sebarkan manfaat kepada orang lain dan nikmatilah hasilnya.

❌ Tak perlu jual barang.

❌ Tak perlu sewa kedai.

❌ Tak perlu simpan stok.

✅ Zero cost.


Jika kalian belum ada akaun PGmall, boleh daftar di link dibawah. Lepas daftar, boleh wasap saya di sini untuk dapatkan bimbingan seumur hidup.


🔴 LINK DAFTAR AKAUN PGMALL: Klik sini 

Jom sama-sama kita membina masa depan bersama Public Gold dan PGMall.

Moga bermanfaat.


Hidayah Abdul Kadir,
Dealer Aktif Public Gold
+6011 1198 9680

📲 Ikuti tip terkini tentang emas, Public Gold dan motivasi kewangan di 𝗖𝗛𝗔𝗡𝗡𝗘𝗟 𝗧𝗘𝗟𝗘𝗚𝗥𝗔𝗠 saya di link https://t.me/tabunghidayah

17 Apr 2021

Kurma dan Ramadan

Buah kurma sangat sinonim dengan bulan Ramadan. Inilah buah yang melambak di pasaran terutama dalam bulan Ramadan.

Oh ya, masih belum terlambat lagi anda yang nak order kurma untuk dijadikan bekalan untuk sahur dan juadah berbuka puasa di bulan Ramadan ini.

Kadang bangun sahur, tak ada selera nak makan. Jadi boleh la makan kurma sebagai alas perut dan paling penting untuk dapat pahala ikut sunnah.

Jangan tinggalkan kurma waktu sahur walaupun dah kenyang makan lain. Sebab makanan yang di sarankan oleh Nabi SAW ketika sahur adalah KURMA kerana memakan kurma itu ada KEBERKAHAN.

Jadi di dalam bersahur itu kita akan mendapat 2 kebekahan iaitu keberkahan bangun sahur dan yang kedua keberkahan makan kurma.

Jamahlah kurma walaupun secubit kerana ia berkah. Sabda Nabi SAW "Makanan sahur yang paling baik bagi orang mukmin adalah kurma.” (HR. Abu Dawud (II/303) )

Kawan-kawan boleh dapatkan kurma secara online je. Tak perlu risau tentang kualiti. Boleh order terus daripada Ustaz Junaidi Omar. Beliau ialah guru Al-Quran kepada Mentor saya sendiri; Tuan Mohd Zulkifli Shafie .

Ada pelbagai jenis kurma. Kurma Ajwa, kurma Mariami, kurma Sofawi, dan banyak lagi. Buah tin pun ada.

Kurma Ajwa Jumbo

Kata guru saya, beliau yang tak pernah minat buah tin pun dah tersuka tanpa sengaja. Jatuh cinta dengan gigitan pertama barangkali, sebab buahnya berbeza daripada yang biasa kita dapat kat pasaran. Sedap, rasa lembut, tak kering, dan saiznya besar. Puas hati.

Tunggu apa lagi? Pilih mana-mana kurma dan hantarkan kepada ibu bapa kalian. Lekas dapatkannya di sini: bit.ly/3uXnxEO

Bagi customer Public Gold yang dah ada PG Code, boleh login guna PG Code sedia ada. Kalau suka mana-mana produk dalam PG Mall, share saja kepada orang lain. Anda akan dapat cash back reward.

Di PG Mall kita boleh shopping, dan di PG Mall juga kita boleh jana pendapatan. Konsepnya mudah; Shop, share & earn.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign