26 Nov 2020

Rasa Rugi Ambil Takaful

"Saya nak batalkan takaful", kata seorang pelanggan. 

"Boleh. Sebelum itu boleh saya tahu kenapa? Saya perlu isi dalam borang feedback."

Pelanggan berkenaan senyap beberapa ketika sebelum menyambung,

"Saya rasa rugi bayar RM300 sebulan selama 5 tahun. Kalau saya simpan jumlah ini, saya sudah ada sekurang-kurang RM18,000."

"Oooo... Begitu rupanya. Maknanya kalau Encik masuk hospital, meninggal dunia dan ditimpa penyakit kritikal dalam masa 5 tahun ini, baru Encik rasa untung melanggan takaful?"

"Eh, bukan begitu. Saya rasa rugi sebab tak guna pun selama 3 tahun ini". 

"Kalau begitu saya cadangkan Encik langgan takaful pada waktu terbaik"

"Waktu terbaik? Maksud Encik?"

"Tadi Encik kata rasa rugi ambil takaful sebab sudah 5 tahun bayar tapi tak digunakan. Jadi saya  cadangkan Encik waktu terbaik untuk ambil takaful supaya tak rasa rugi."

"Boleh juga begitu. Bila waktunya?". Nampak bersinar-sinar wajahnya. 

"Ada beberapa waktu terbaik untuk melanggan takaful. Pertama, sehari sebelum kemalangan. Kedua, 91 hari sebelum ditimpa penyakit kritikal. 121 hari sebelum meninggal dunia".

"Eh, maka boleh kita tahu bila kita mati, jatuh sakit atau kemalangan!".

Nampak beliau merengus tak puas hati.

"Jadi, bagaimana agaknya jika berlaku musibah-musibah tadi selepas Encik batalkan polisi hari ini?"

Beliau terdiam. Mungkin sentap dan mula berfikir. Saya memang nak bagi sentap pun. 

Saya menyambung lagi;

"Mungkin Encik rasa menyesal bayar RM300 sebulan selama 5 tahun tapi tak berlaku apa-apa.

Tapi percayalah, Encik akan lebih menyesal 1001 kali sekiranya musibah tadi datang ketika Encik sudah batalkan polisi ini.

Sebenarnya, apabila 5 tahun Encik langgan takaful dan tidak pernah claim, sepatutnya kena bersyukur banyak- banyak sebab Allah berikan  kesihatan yang baik dan terhindar daripada sebarang musibah besar seperti kematian, lumpuh, sakit kritikal atau dimasukkan ke hospital."

Saya biarkan beliau berfikir, sebelum menyambung lagi;

"Takaful bukan seperti Panadol yang boleh pakai masa kita sakit. Biar kita terawal 5 tahun sign up polisi takaful berbanding  kita menyesal terlewat sehari."

"Takaful ni macam topi keledar. Apabila kita pakai topi keledar tapi tak kemalangan, bukan bermaksud rugi pakai topi keledar.

"Sama juga kita ada airbag dekat kereta. Bayar mahal-mahal, tapi tak kemalangan, bukan bermaksud rugi kalau tak kemalangan.

"Atau macam bank letak sekuriti 24 jam, pasang Pak Guard keliling bank. Bukan murah bayar semua tu. Kalau tak ada rompakan, bukan bermaksud rugi bayar semua tu.

"Bermaksud, kita patut bersyukur kerana tiada musibah yang melanda. Dan apabila musibah melanda, kita dah bersedia."

"Ini juga peluang untuk kita bersedekah setiap hari tanpa culas."

......

Saudara sekalian,

Simpanan kita di dunia akan hangus. Hanya apa yang kita sedekah sebagai amal kebajikan yang kekal abadi.

Sedekah itu berasal dari perkataan sidq (ص د ق) iaitu percaya. Percaya bahawa apa yang dihantar oleh tangan kita ke alam sana itulah yang kekal menjadi milik kita. 

Paling mudah sedekah dalam intrumen takaful.

Selepas diselidik, rupa-rupanya beliau menerima nasihat supaya batalkan polisi takaful supaya ada duit lebih untuk buat simpanan supaya cukup deposit beli rumah. 

Katanya, beli rumah lebih untung berbanding takaful. 

Tuan puan yang dimuliakan, 

Kita kene faham, hartanah dan takaful adalah instrumen kewangan yang berbeza fungsi dan tujuan. 

Hartanah bertujuan untuk pelaburan, manakala takaful pula untuk tujuan perlindungan kewangan. 

Utamakan apa yang penting dahulu. Perlindungan ini adalah ASAS kepada kewangan. Kemudian barulah simpanan dan pelaburan.

Ketiga-tiganya saling lengkap-melengkapi antara satu sama lain. Apa yang jelas, hartanah bukan alternatif takaful. 

Hartanah RM1 juta, installment RM5,000 sebulan. Tapi coverage income protection RM1 juta, sumbangan bulanan hanya sekitar RM250 sahaja. 

Beli hartanah,  boleh sewakan, tapi takaful tidak. 

Tapi kalau masuk hospital, takkan nak tunjuk kontrak SNP kepada bank??


.......

Sebenarnya, kalau tuan puan nak kata kami perunding takaful fikir pasal komisen semata, polisi dah masuk tahun ke-6, kalau dia batalkan polisi tak ada kesan banyak pun sebab komisen yang agent dapat pun dah tinggal sikit. 

Bisnes takaful ni bukan hanya berkisar tentang 'komisen'. Tapi jauh lebih penting, kami berusaha nak memberi kesedaran tentang peri pentingnya takaful kepada masyarakat. 

Dalam keadaan bangsa lain menggunakan insurans sebagai instrumen pengekalan kekayaan dari satu generasi ke satu generasi, bangsa kita skeptikal terhadap takaful. 

Jadi, kalau dah ada polisi takaful, nak batalkan, fikir masak-masak.

Kalau belum ada, jangan bertangguh untuk ambil pelan takaful!

Sekian.

25 Nov 2020

Pelan Hibah Terbaik di Pasaran

Plan Hibah Takaful di pasaran memang banyak. Mungkin kalian yang tak ambil2 lagi tu sebab tak tahu nak pilih mana satu. 😅

Setakat ni saya berani cakap, plan hibah yang ditawarkan oleh FWD Takaful antara 'the best choice'! 

Tak perlu medical check up.

1. Proses sangat pantas. Hantar permohonan client jam 8.15pm. 5 minit lepastu terus dapat mesej dah berjaya. Dan paling penting automatik cover.

2. Tempoh perlindungan yang panjang, sehingga umur 80 tahun. Harga tetap sama. Tiada kenaikan.

3. Coverage perlindungan Hibah bermula serendah RM 150,000 sehingga 4 juta dengan sumbangan bulanan yang rendah, pastinya mampu milik.

4. Ada tambahan coverage terminal illness. (Biasanya pelan hibah hanya cover kematian dan hilang upaya).

Contoh client ni ambil coverage *Hibah 150K + critical illness 50K. 

Ini manfaat yang beliau akan dapat;

✅ Kematian biasa - RM150,000

✅ Kematian kemalangan - RM150,000

✅ Penyakit terminal - RM150,000

✅ Hilang upaya kekal - RM150,000

✅ Khairat Kematian 10% - RM25,000 

✅ Sakit Kritikal - RM50,000

5. Perlindungan PERCUMA untuk pasangan bernilai RM100,000 selama 2 tahun. FREE UNDERWRITING lagi tu!

6. FREE lagi 3 perkara ni yang kalian takkan dapat kat mana2;

  • (Badal Haji) upah haji jika tak sempat menunaikan Haji.
  • (Grief counselling) Kaunseling kesedihan 10x sesi.
  • (Legal Advise) Nasihat guaman 3x sesi untuk urusan harta pusaka.

7. Manfaat tambahan automatik cover untuk kes covid-19. FWD Takaful cover the most!

  • RM200 hospital Benefit selama 60 hari
  • RM5,000 setiap ahli keluarga yang positif 
  • RM20,000 jika berlaku kematian

8. Polisi dapat on the spot. Client boleh access thrue portal yang sangat powerful. Mudah dan cepat. Nak tengok payment, tukar alamat, kad bank dll semuanya boleh dibuat hanya di hujung jari.

Portal FWD

Haaa...itu dia! Banyak kelebihannya kan?

BACA lebih lanjut 》》 pelan hibah super jimat .

Sumbangan bulanan hanya serendah RM78!😱 Sehari dalam RM 2.60 ajerr gais..

Ini harga untuk wanita umur 26 tahun. Lebih muda, lebih rendah.

Murah ke murah sangat?

Mahu detail lebih lanjut dan dapatkan pelan ini segera, klik 👉  sini .


14 Nov 2020

Perunding Takaful Diperlukan

Ya, kita sedang digegarkan dengan banyak berita menunjukkan keadaan ekonomi yang tidak begitu baik, tapi jangan terlalu banyak berfikir. Itu di luar bidang kawalan kita. Apa yang boleh kita kawal adalah diri kita.

Kawal perbelanjaan, tingkatkan pendapatan dan kekalkan perlindungan yang ada.

Emosi, momentum, semangat dan komitmen  kita masih boleh kawal.

Buat kerja kita. 

Keadaan ekonomi yang semakin membimbangkan disebabkan wabak covid19 ini sepatutnya menjadi penyuntik semangat @ 'booster' untuk kita terus mencari jalan tingkatkan taraf ekonomi diri dan keluarga.

....

Bagaimana saya dapat membantu anda? 

Sudikah kiranya saya menyunting anda yang berkenan untuk bekerjasama dengan saya untuk menjadi rakan niaga dalam industri kewangan? 

Semoga kita dapat sukses bersama dan keluar dari kepompong masalah kewangan.

Saya hanya minta komitmen dan pengorbanan masa serta kesungguhan untuk mencapai kejayaan. 

Kami, sudi membantu.👇

Ayuh, rebut Peluang Menjadi Usahawan Takaful yang Berjaya (part time/full time). 

Kami ingin membantu anda yang:
  1. Kehilangan kerja akibat pandemik Covid-19.
  2. Masih struggle mencari kerja.
  3. Mencari peluang membina pasif income.
  4. Berminat dalam bidang sales & marketing.
  5. Bekas ejen takaful atau insurans yang tidak mendapat bimbingan betul.
KERJA SEKALI PENDAPATAN DI BAYAR BERKALI-KALI (72 BULAN), KERJA SEKALI OVERRIDING 4 GENERASI. 😊


Kami mahu anda berjaya sebagai usahawan Takaful, dan dapat meringankan beban yang ada. Anda hanya perlu mengikut formula yang diberi sahaja.

💼 Bisnes ini tidak menjanjikan bulan, bintang mahupun matahari.

Ia sama seperti bisnes-bisnes lain yang ada di dunia ini yang memerlukan komitmen dan kesungguhan untuk berjaya.

Kelebihan yang ada dalam bisnes ini ialah;

✓ Kerja dengan waktu yang anjal/flexible – Sesuai untuk orang yang sukakan kebebasan masa, serta menumpukan kehidupan dan keluarga tanpa terikat waktu pejabat.

✓ Berorientasikan bisnes – Minat dalam bisnes. Kerjaya ini merupakan cabang bisnes dan tidak memerlukan modal yang besar.

✓ Pendapatan stabil dan prospek kerjaya yang luas – Kerjaya ini ini merupakan kerja sendiri dalam masa sama membina empayar bisnes dengan potensi pendapatan pasif sehingga 4 generasi.

Jom sertai kami untuk intake Nov 2020 dan anda akan dipimpin oleh Leaders yang berpengalaman dalam industri kewangan bagaimana untuk menjana pendapatan pasif RM2,000 - RM10,000 sebulan.

Lihat contoh slip gaji di bawah.
Pendapatan sebagai seorang perunding takaful boleh naik 500 - 1,000 sebulan! Kalau setahun?





"Ya.. kami ingin bantu lebih ramai anak muda terutama yang fresh graduate untuk membina karier sebagai perunding kewangan & pelajari teknik menjana passive income melalui industri takaful secara percuma sahaja." 

Pilihan kerjaya sebagai takaful planner bukanlah satu pilihan terakhir malah telah menjadi pilihan utama graduan masa kini! 

Jom join bidang Takaful, Platform & Training Marketing Online Bertaraf 5 BINTANG kami sediakan PERCUMA bagi memastikan kejayaan anda !

============================
PERUNDING TAKAFUL DIPERLUKAN!!
============================

MARI SERTAI CALIPH GROUP: AGENSI NO.1 DI MALAYSIA !! 


Caliph Group adalah Million Dollar Agency/ALC in FWD Takaful Berhad. We are currently No.1 and will always be No. 1 InsyaAllah. 

With Agency Leader Corporation (ALC) Caliph Group, we will support you with: 

✔ 24 Month Scheme (3k, 4k & 5k per month)
✔ Fast start Bonus 
✔ Agency Training (Caliph Academy)
✔ Online Training/Meeting 
✔ Agency & Company Trip
✔ Caliph Office Nationwide 
✔ Unlimited Real Passive Income
✔ Fastest career growth in a month
✔ Industry standard structure commission
✔ 4 Generations overriding commission

Stop waiting & survey! Lets start early, be the FIRST to start.


Saya hanya mencari 10 ORANG lagi APPRENTICE direct di bawah saya untuk intake Nov 2020. 

Jika anda orang yang saya cari tekan link di bawah segera!

VIP Medical Card Terhangat Di Pasaran

 ðŸ’¡ MEDICAL CARD UNLIMITED BERTARAF VIP DENGAN PENJIMATAN  BERBALOI-BALOI!!💡

INI KAD PERUBATAN 'PENJAGAAN KESIHATAN' TERULUNG DI MALAYSIA!

LIMIT PALING TINGGI DENGAN HARGA PALING MURAH!! 😱😱
.....
Tahukah anda bahawa kos rawatan hospital meningkat secara purata 12% setiap tahun?

Mampukah kita menanggung kos rawatan yang saban hari semakin mahal?

🚩Jadi, jika anda:

⏏ Utamakan kesihatan keluarga, dan

⏏ Mahu banyak pilihan untuk rawatan segera di tempat yang lebih selesa dan fleksible di hospital swasta, TETAPI tak mahu guna duit simpanan sendiri untuk bayar bil rawatan yang tinggi.

🛡 Bermakna anda WAJIB ADA e-Medical Card MediSavers Ehsan - Kad Perubatan berstatus VIP Terbaik untuk diri dan keluarga anda yang tersayang!!

Musibah datang tanpa diduga. Jangan bertangguh lagi...

Pelan kami bermula daripada harga serendah RM3.50/hari. Hubungi kami dengan segera untuk mendapatkan bantuan konsultasi secara PERCUMA!

Memperkenalkan MEDISAVERS Takaful, program penjagaan kesihatan dan medical card takaful terbaik di Malaysia, oleh Pathlab Malaysia dan dikendalikan oleh MXM International.
Pathlab Malaysia adalah sebuah syarikat healthcare iaitu fokus dalam pengurusan dan penjagaan kesihatan di Malaysia. Pathlab melahirkan produk penjagaan kesihatan dan medical card terbaik di Malaysia.

Manakala MXM International pula ialah anak syarikat Pathlab Malaysia yang menguruskan keahlian program Medisavers Ehsan ini.

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
MANFAAT UNTUK SETIAP PEMILIK KAD PERUBATAN INI:
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

🔷 Setiap keahlian MEDISAVERS Ehsan VIP akan mendapat :-

Faedah 'Prevention' + Faedah 'Protection' (2 in 1) Yang Pertama Di Malaysia.

🔘 FAEDAH PENCEGAHAN;

  • Saringan ujian kesihatan 52 penyakit PERCUMA SETIAP TAHUN di bernilai RM 220.
  • Saringan penanda kanser 4 (lelaki)/5 (perempuan) PERCUMA SETIAP TAHUN bernilai RM 370.

🔘 FAEDAH PERLINDUNGAN;

  • Harga promosi istimewa bagi Pasangan, Kanak-kanak dan Warga Emas.
  • Had seumur hidup TANPA HAD (Unlimited Lifetime Limit).
  • Had tahunan TANPA HAD (Unlimited Yearly Limit).
  • Bilangan hari kemasukan wad TANPA HAD.
  • Bilangan hari kemasukan ICU TANPA HAD.
  • Kenaikan harga bilik harian secara automatik setiap 3 tahun, bermula dengan harga bilik minimum RM225.
  • Kenaikan had tahunan keseluruhan sebanyak 10% secara automatik setiap 3 tahun, had tahunan seminimum RM 202,500 ke atas.
  • Had setiap penyakit sebanyak RM1juta kenaikan 10% secara automatik setiap 3 tahun.
  • Bayaran bil hospital ditanggung sepenuhnya (FULLY COVERED).
  • Guarantee Letter Worldwide - Boleh masuk wad seluruh dunia (tak perlu pay & claim).
  • Waiting Period 30 hari sahaja.
  • TIADA perkongsian limit bagi pakej suami isteri/keluarga.
  • TIADA klausa penarikan manfaat polisi (No Policy Withdrawal Clause).
  • Pembaharuan polisi dijamin (policy guaranteed renewal) sehingga tahun 2115.
  • Pemindahan Perubatan Seluruh Dunia - USD 1 Juta.
  • Polisi pasangan/anak tidak mati, apabila pemohon utama (prinsipal) mati.

Klik gambar untuk paparan lebih jelas


❤️ Jom segera merdekakan hati & fikiran daripada pelbagai risiko kehidupan dengan ilmu. ❤️

✳️ FREE Quotation & Consultation
=========================
Untuk FAST ACTION & FAST RESPON, boleh terus KLIK link ni utk terus Whatsapp :

"Get yourself covered with life insurance as early as possible so the ones close to you are well protected."

⛔ JANGAN RISAU, TAK PERLU KELUAR RUMAH! #StayAtHome

Kami mempunyai Pelan Pembayaran Mudah (Easy Payment Plans) tersedia. PM kami untuk konsultasi secara digital tanpa sebarang kesulitan dari rumah anda sekarang!

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🚩 Bukan sekadar pencegahan dan perlindungan, Anda juga berpeluang menjana 'PASSIVE INCOME' bersama Program Keahlian Kesihatan, MediSavers.

⬆️💰⬆️💰⬆️💰⬆️💰⬆️💰
Hanya 'REFER' program keahlian kepada kenalan dan 'EARN' pendapatan pasif SEUMUR HIDUP!!😱

www.wasap.my/60111989680/PassiveIncome

p/s - Boleh buat secara part time, full time atau sebagai sumber pendapatan ke-2 100% online.


Siapa di sebalik tabir:

MXM International Sdn Bhd sebagai Program Manager dengan Pathlab sebagai Program Partner. Standard FA pula berperanan sebagai Islamic Financial Adviser Firm.

Kesemuanya berdaftar dengan badan-badan berkaitan mengikut tugas masing-masing.

Klik gambar untuk paparan lebih jelas

Berminat mahu tahu lebih lanjut?

Berminat ?

untuk memudahkan kami membantu Tuan Puan memiliki plan takaful ini,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign