2 Apr 2020

Plan Income Protection 3 In 1

Pelan ini adalah berkaitan pelaburan (investment link) yang menggabungkan pelaburan dan perlindungan serta sebahagian daripada caruman tersebut akan dilaburkan dalam dana pelaburan patuh syariah khas yang anda pilih.

Kelayakkan Memohon:
  • Pemilik Polisi: max umur 65 tahun 
Manfaat (boleh claim kedua-duanya): 
  • Kematian
  • Hilang upaya (sumbangan bulanan PERCUMA jika kena TPD/hilang upaya)
Pilihan Tambahan:
  • Perlindungan Penyakit kritikal
Pilihan Bayaran:
  • 5/10/15 tahun atau sehingga umur 60/70/80 tahun
Pilihan Coverage:
  • Sehingga umur 60/70/80 tahun.
BONUS:
  • FREE Badal Haji untuk beragama Islam. Non Muslim dapat RM 2,000
  • FREE Grief Counselling sehingga 10x sesi bernilai RM 2,000
  • FREE Legal Advice bernilai RM 2,000


......

APA GUNA BEKERJA GILA-GILA KUMPUL DUIT TAPI TAK TAHU CARA YANG TEPAT UNTUK ATASI 1001 RISIKO PADA KELUARGA & BISNES?

Jangan mengutuk kegelapan, tapi jadilah sebahagian daripada cahaya.

Perbanyakkan bekal saat terang, sebelum datangnya kegelapan.

Kita tak akan pernah tahu, bila musibah itu datang, bila ujian itu kan tiba..

Maka, saat Allah berikan kesenangan dan kemudahan hidup, jangan lupa berbekal. Baik amal soleh untuk akhirat juga persiapan untuk dunia di waktu sulit.

Kita tak akan pernah boleh memprediksikan dengan pasti apa yang akan terjadi pada masa hadapan. Tugas kita hanyalah berdoa dan buat persiapan..

Seperti Nabi Yusuf yang bijak menguruskan kewangan negara Mesir, sehingga mampu melalui dengan baik masa getir.
"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah pada Allah. Dan hendaklah setiap diri memikirkan apa yang tlah dipersiapkannya untuk hari esok".
Jadi apa nak buat?

Mari sini saya nak bantu anda terutamanya kepada ketua keluarga atau usahawan untuk 'protect' keluarga & bisnes anda dengan cara yang betul, tepat dan paling penting dah terbukti hasilkan keuntungan yang berlipat ganda untuk ramai orang.

Saya nak kongsikan bagaimana anda boleh memiliki minima perlindungan takaful sebagai pengumpulan / pengekalan harta bernilai RM 500,000 sehingga RM 4,000,000 dan boleh meningkat sehingga 25% secara PERCUMA sahaja!

Perkongsian ini mengandungi beberapa perkara yang penting yang anda kena tahu sekiranya nak cepat ada 'peace of mind' :

1. Kunci membina Dana Kecemasan sekaligus Persaraan yang mencukupi.

2. Rahsia memiliki 3 element penting dalam Piramid Kewangan iaitu PROTECTION + SAVING + INVESTMENT.

3. Strategi Nak bina LEGACY yang kaya raya bukan miskin meminta-minta.

Saya share dengan anda perkara ni sebab nak bagitahu, tak senang nak pastikan keluarga & bisnes kita tidak terjejas jika ditimpa musibah (hilang upaya kekal / sakit kritikal / mati) kalau tak ada ILMU.

Semua ni saya bagi hanya PERCUMA! Anda hanya perlu ketik link ini kemudian set appointment secara online dengan saya.

Jangan pandang rendah dengan apa yang saya share ni. Ianya bakal mengubah perjalanan bisnes dan hidup anda. Inilah kunci rahsia kenapa orang kaya semakin kaya.

Tak percaya? Tak apa, orang berjaya dia terus bertindak.

Sesetengah lagi memang suka bertangguh dan suka rugi beratus-beribu. Sebab dia pentingkan diri dan suka masuk golongan orang yang gagal dalam hidup..

Sampai bila anda nak perjudikan nasib keluarga (anak isteri yang anda kata sayang) dan bisnes (susah payah bangunkan daripada bawah) anda dengan cara konvensional sedangkan ada cara yang lebih PRAKTIKAL?

MANFAAT YANG ANDA DAPAT:


(1) Security

Saya faham sangat orang berniaga ni, sebab kebanyakan client saya pun berniaga & saya pun berniaga.

Masa tengah ada duit, kita sebolehnya nak SECURE (selamatkan) duit tu untuk kegunaan KELUARGA kita. Iyelah..bukan selalu untung besar. Kata orang, "Rugi sudah pasti, untung belum tentu." 😂

(2) New Petty Cash

Dana cair yang kita boleh gunakan untuk perbelanjaan harian.

(3) Tax Saving

Pengecualian cukai untuk Takaful Hayat sehingga RM 6,000!

Kalau tak amik takaful pun kena bayar cukai jugak. So lebih baik duit yang sepatutnya bayar income tax kita alihkan ke takaful. 😍
....

Jika anda ingin bina kekayaan dan kestabilan masa hadapan seperti;

1. Mempertingkatkan simpanan persaraan dengan cekap  melalui pelaburan patuh Syariah. 

2. Memindahkan harta anda kepada yang tersayang melalui hibah jika kejadian yang tidak diingini berlaku, dan mengelakkan proses pembahagian harta yang kompleks.

3. Mahu pelan lengkap dalam 1 element (Protection + Saving + Investment).

Pelan ini boleh diberi perhatian.👇

Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Jika bergaji RM 2,500 sebulan, dengan mengambil sekitar 6% dari gaji iaitu RM 150 sebulan, boleh dapat manfaat dibawah:

Manfaat Kematian:
✅ RM 300,000

Manfaat Hilang Upaya Kekal:
✅ RM 300,000

Simpanan/nilai tunai
✅ Boleh dikeluarkan bila-bila masa.

Manfaat Matang:
✅100% Nilai Akaun + coverage perlindungan akan dibayar.

Manfaat pengecualian sumbangan (waiver)
✅ Jika kena TPD/hilang upaya.

✅Jumlah dilindungi (300k) akan meningkat sebanyak 5% setahun pada 6 tahun pertama. Sumbangan kekal sama.

Manfaat Kematian Tambahan:
✅Jika meninggal dunia di antara umur 60 hingga 80 tahun, dibayar 25% manfaat kematian tambahan.

FREE perkhidmatan Badal Haji:
✅ RM 2,000

FREE 10x sesi perkhidmatan kaunseling kesedihan:
✅ RM 2,000

FREE 3x sesi khidmat guaman:
✅ RM 2,000

*Jumlah perlindungan bermula 250k - 7.5 Juta.

(*Harga plan tertakluk kepada Umur, risiko pekerjaan, status merokok dan rekod sakit lampau, lagi muda lagi murah).

Ini untuk umur 30 tahun lelaki.

Baru-baru ini saya bantu seorang anak muda (perempuan) umur 28 yang bijak kewangan buka akaun Hibah Takaful bernilai RM 500,000.
Sumbangan bulanan hanya RM150 je!😱

Beliau masih bujang okey! 

"Eh, boleh ke buat hibah takaful kalau belum berkahwin?"

Mestilah boleh. Lagi untung sebab sumbangan murah, tapi dapat protection lebih tinggi. Semakin lambat kita ambil, semakin mahal. Kalau dah sakit terus automatik tak boleh ambil dah.

Nak tahu kenapa orang muda pun wajib ambil hibah takaful?

Baca ini: Orang Muda & Takaful.

🔰 Mahukan sesi penerangan tentang perkara ini? Berminat dengan manfaat takaful yang berbaloi ini, boleh klik link kat bawah ni dan Whatsapp saya segera.

📲 wasap.my/601111989680/PlanIncomeProtection3in1
....

TAK NAK KOMITMEN LAMA-LAMA

Inilah peluang untuk anda yang nak ambil perlindungan takaful tapi bayar dalam tempoh tertentu je.

Kebanyakkan orang bisnes memang taknak ada komitmen jangka masa panjang sebab bisnes ada turun naiknya.

Contoh anda ambil perlindungan sehingga umur 80 tapi anda boleh pilih untuk bayar selama 5/10/15 tahun sahaja!

Katakan anda ambil pilihan bayaran selama 10 tahun. Umur 30, apply Hibah ni. Masa umur 40 dah tak perlu bayar apa-apa dah. Coverage masih ada berbaki 40 tahun. 40 tahun ni, anda dah kira macam VIP. Iyelah, dapat coverage tapi tak bayar apa-apa langsung dah.😉

Masih survey lagi? Dah masuk tahun 2020 ini. Cukup-cukup lah survey..😅

Take Action!

Ayuh kita,
Tinggalkan legasi untuk keluarga, bukan liabiliti.

Hidayah Abdul Kadir,
Your's Financial Advisor

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign