2 Apr 2020

Plan Income Protection Super Jimat

Ini pelan Takaful pertama di Malaysia yang direka untuk memastikan orang tersayang dapat kembali berdikari daripada segi emosi dan kewangan.

Pelan ini sesuai kepada:

1. Individu yang baru nak mula mengambil pelan Takaful dengan bajet yang kecil.

2. Mereka yang ingin menambah jumlah perlindungan pendapatan sedia ada.

3. Individu yang fokus kepada protection, dengan sumbangan takaful paling minima untuk tempoh optima.

2. Key-man takaful bagi syarikat yang mempunyai individu penting yang membangunkan syarikat yang akan memberi impak teruk kepada organisasi sekirannya individu penting tersebut ditimpa musibah.

RUGI besar untuk pemilik bisnes samada sdn bhd atau enterprise kalau tak ambil KEY MAN POLISI!

Sebab anda boleh makan kanan kiri. Cukai syarikat boleh tolak, cukai individu pun boleh tolak.

3. Usahawan SME terutama “sole proprietor” bagi tujuan perlindungan kerugian bisnes akibat musibah yang menimpa usahawan.

4. Alternatif terbaik menggantikan MRTT bagi pelabur hartanah kerana ia tidak terbatal apabila hartanah dijual atau dipindahmilik.

5. Alternatif takaful pendidikan, “pairing” dengan Tabung Haji. Kalau berlaku kematian, terus dapat pampasan sekaligus. Jika takaful pendidikan yang biasa, caruman akan disambung.

Kelayakkan Memohon:
  • Pemilik Polisi: max umur 60 tahun 
Manfaat
  • Kematian
  • Hilang upaya   
  • Penyakit terminal
  • Manfaat pengurusan pengebumian
  • Polisi PERCUMA untuk pasangan bernilai 200k selama 2 tahun
Pilihan Tambahan:
  • Perlindungan Penyakit kritikal
Pilihan Coverage:
  • Takaful bertempoh 5/10/15/20/25/30 tahun atau sehingga umur 80 tahun.
BONUS:
  • FREE Badal Haji untuk beragama Islam. Non Muslim dapat RM 2,000
  • FREE Grief Counselling sehingga 10x sesi bernilai RM 2,000
  • FREE Legal Advice bernilai RM 2,000


ADAKAH PLAN INI SESUAI UNTUK ANDA?


1. Perlindungan besar, sumbangan bulanan rendah.

Jika anda ingin melindungi aset anda dengan bajet yang anda mampu.

2. Jaminan bagi sebarang perjanjian hutang

Jika anda berhasrat untuk memiliki aset yang boleh memberi jaminan pembayaran balik hutang tertentu atau memenuhi kontrak, sekiranya anda meninggal dunia contohnya seperti hartanah.

3. Kestabilan kewangan

Jika kematian kepada mana-mana ahli keluarga yang merupakan pencari nafkah boleh menjejaskan perbelanjaan keluarga dalam memenuhi keperluan asas.

4. Menjamin tanggungjawab keluarga

Jika pemergian anda boleh menjejaskan usaha anda untuk menjamin masa depan keluarga dan perancangan masa depan anda.


Klik gambar untuk paparan lebih jelas.

Contoh untuk peserta Lelaki umur 30 tahun bergaji RM2,500 hanya Serendah RM 100 sehari!😱 Tambah RM30+ dapat sekali perlindungan penyakit kritikal berjumlah RM 100,000.

*Ini adalah contoh perlindungan bertempoh (term takaful) 20 tahun.

Manfaat Perlindungan yang anda terima ialah:

Manfaat Kematian:
✅ RM 300,000

Manfaat Pengurusan Pengebumian:
✅ RM 30,000 (10% daripada sum covered)

Manfaat Penyakit Terminal:
✅ RM 300,000

Manfaat Hilang Upaya Kekal:
✅ RM 300,000

Manfaat Takaful Pasangan:
✅ RM 100,000

FREE perkhidmatan Badal Haji:
✅ RM 2,000

FREE 10x sesi perkhidmatan kaunseling kesedihan:
✅ RM 2,000

FREE 3x sesi khidmat guaman:
✅ RM 2,000

*Jumlah perlindungan bermula 250k - 7.5 Juta.

(*Harga plan tertakluk kepada Umur, risiko pekerjaan, status merokok dan rekod sakit lampau, lagi muda lagi murah).

Jadi, buat apa bayar lebih kalau ada pelan perlindungan yang tinggi dengan sumbangan bulanan yang rendah? Memang Super duper menjimatkan!!

“Eh, murahnya dengan manfaat  yang besar! Tapi kenapa hibah takaful ni tempoh perlindungannya 20 tahun je?”

Ok cuba fahamkan 10 poin penting ini:

1. Matlamat saya nak setiap orang ada pelan income protection, iaitu pelan penggantian gaji yang protect income mereka dengan hibah takaful. Ianya adalah keperluan dalam keluarga yang perlu diutamakan.

2. Kita harus bersyukur sebab ada pilihan term product (pelan bertempoh) macam yang ditawarkan ini. Ciri-ciri term product ni biasanya bertempoh 5, 10, 20 tahun atau lebih, dan tiada elemen simpanan. Tetapi menariknya harganya mampu milik. Ingat, bukan semua orang yang mampu buat terus protection sehingga umur 80 tahun.

3. Jika anda ada kemampuan lebih, boleh terus buat untuk tempoh lebih panjang, contohnya sehingga 70 / 80 tahun. Itu lebih baik.

4. Kalau anda nak pelan Hibah Takaful yang ada simpanan pun kami ada. Investment-link product kami bermula dengan RM150 sebulan. Bergantung kepada kewangan individu. Boleh klik SINI.

5. Matlamat saya sebagai seorang penasihat kewangan, mudah. Semua orang WAJIB ada protection. Yes, at least ada. At least anda tak tangguhkan perkara yang penting. At least anda faham beza antara perlindungan dan simpanan. Kenapa Jangan Bertangguh Ambil Pelan Takaful?

6. Janji setiap orang ada takaful sebagai protection. 5-10 tahun kemudian sebaiknya memang kita disarankan untuk REVIEW semula polisi yang ada supaya protection yang kita ada benar2 mencukupi sesuai dengan kenaikan gaji dan pertambahan hutang atau komitmen keluarga. Sekarang kita fokus supaya anda ada protection terlebih dahulu. Mulakan dengan apa yang anda mampu dulu.

7. "Rugi ke kalau bayar murah untuk coverage yang tiada simpanan?" Jawapanya sedikit pun TIDAK. Ya, tidak rugi langsung. Duit lebihan yang ada, anda boleh simpan di tempat lain yang bagi pulangan yang tinggi. Anda kena redha dan bersyukur jika tidak berlaku apa-apa, duit sumbangan takaful tu tak hangus malah digunakan untuk meringankan beban peserta takaful lain yang ditimpa musibah. Niatkan untuk sedekah jariah bernilai ibadah sebagai saham akhirat.

8. Hari ini kalau kita simpan RM100 sebulan, berapa lama kita perlukan untuk ianya menjadi RM300,000? Haa...cuba tekan2 kalkulator.

9. Jika nak harapkan kita simpan duit sendiri untuk sediakan RM300,000. Baru sampai RM25,000 kita dah gatal tangan nak guna untuk pergi travel., Beli itu ini. Sehari pun boleh habis. Betul? Tak payah jawab. Saya sendiri macam tu. 

10. RM100 anda asingkan untuk sign up takaful, tak sampai pun 5% daripada gaji. Kalau anda masih rasa terbeban, tengok lah muka family yang anda sayangi. Percayalah, mereka akan lagi terbeban kalau 100% income anda hilang sebab anda dah 'tiada' atau hilang upaya bekerja disebabkan sakit kritikal/kemalangan.

Tugas saya hanya menyampaikan kepentingan takaful. Anda yang buat keputusan nak takaful yang bagaimana. Janji ada. Ya janji ada. Jangan tak ada langsung.

Ok baik.

Berikut pula adalah kadar sumbangan bulanan untuk perlindungan sehingga umur 80 tahun:
Untuk Lelaki

Untuk Perempuan

KENAPA PERLU ADA RM300,000?

Cara kira income protection: Gaji x 12 bulan x 10 tahun = Nilai pampasan

Fungsi Income Protection adalah untuk menggantikan pendapatan yang hilang akibat tidak mampu bekerja apabila berlaku kematian dan lumpuh

Siapa yang perlukan Income protection?

Pencari nafkah yang menyara keluarga, iaitu:
  1. Pasangan suami/isteri yang bekerja,
  2. Mempunyai anak-anak yang masih kecil.
  3. Pasangan suami/isteri yang tidak bekerja.
Hanya 3 % sahaja peruntukan untuk INCOME PROTECTION.

Rule of thumb untuk melanggan takaful; CARUMAN paling rendah untuk COVERAGE paling tinggi.

Ini contoh kisah Mutawif Umrah Hadiahkan 1 Juta Dana Khas Untuk Isteri Tercinta.

Setiap individu mempunyai keperluan berbeza-beza berdasarkan kewangan, pekerjaan, tanggungan dan lain-lain

Berminat?

Untuk memudahkan kami membantu Tuan/Cik Puan memiliki plan takaful ini,


Kami akan hubungi anda untuk adakan sesi temujanji secara online (whatsapp).

Dalam sesi tersebut, kami akan menjalankan sesi konsultansi terlebih dahulu untuk menyemak latar belakang kewangan anda dan penerangan tentang pakej ini.

Selepas itu, anda boleh tentukan berdasarkan kedudukan dan keperluan kewangan anda.

Atau boleh juga whatsappkan terus maklumat di bawah kepada saya: wasap.my/601111989680/PlanIncomeProtectionSuperJimat

1. Nama 
2. Tarikh Lahir
3. No. Telefon
4. Pekerjaan

Wallahua'lam.

Hidayah Abdul Kadir,
Your's Financial Advisor

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign