9 Apr 2020

Pelan Takaful Tanpa Tempoh Menunggu Bagi COVID19?

"Apakah? Wujud ke pelan takaful sebegitu?" 

Ya, wujud. 

Hari ini polisi approve, esok terus cover Covid-19 dalam tempoh 24jam. Ia bukan janji politik, ada notis rasmi daripada syarikat. 

Selalunya tempoh menunggu ialah 30 hari bagi kes-kes biasa atau 120 bagi penyakit-penyakit khusus. 

Tapi untuk kes Covid-19, jika hari ini polisi approve, esok terus boleh claim. 

"Apa yang boleh claim?" 

Bagi kes Covid-19, pesakit akan dimasukkan ke hospital kerajaan dan kosnya ditanggung oleh Kerajaan Malaysia yang baik hati. 

Anda akan dapat elaun RM200 sehari maksimum selama 60 hari. Maksudnya maksimum anda akan di bayar oleh pihak FWD Takaful ialah sebanyak RM12,000. 

Bukan itu sahaja, jika anda atau ahli keluarga disahkan positif COVID19 ni, anda akan diberikan lagi tunai RM5,000 secara PERCUMA sebagai bantuan tambahan. 

Dan Nauzubillah (minta Allah jauhkan) jika pemilik polisi meninggal dunia disebabkan wabak COVID19 ni, pihak FWD Takaful akan bagi lagi segedebuk tunai RM20,000 tambahan manfaat kematian daripada coverage asal. 

"Wooowww, Sangat Menarikssss! Tapi sekarang kan musim PKP? Bagaimana nak jumpa untuk sign up?" 

Benda boleh online, buat apa nak jumpa? 

Penerangan boleh dijalankan secara online, menggunakan whatsapp atau video conference.

Pendaftaran secara online je..

Kemudian, proses sign up juga boleh dilakukan secara online. Polisi pun akan dihantar secara online. 

"Saya tak sabar nak sign up. Nah, saya bayar." 

Rileks, bertenang... 

Bukan semua orang layak. Tak semua permohonan yang akan diterima. Lebih-lebih lagi kalau dah ada penyakit.

Sekiranya permohonan anda tak diterima, duit sumbangan akan dipulangkan 100%.

Saya akan cuba bantu yang terbaik  agar permohonan Takaful anda ini akan diluluskan. 

Begini, isi borang di sini https://forms.gle/bRbuCoJFB34Rj9aN8

Kemudian kami akan hubungi anda untuk adakan sesi temujanji secara online. 

Dalam sesi tersebut, kami akan menjalankan sesi konsultansi terlebih dahulu untuk menyemak latar belakang kewangan anda dan penerangan tentang pakej ini. 

Selepas itu, anda boleh decide berdasarkan kedudukan dan keperluan kewangan anda. 

Ada lagi soalan?

"Apa Pelan yang FWD Takaful tawarkan?"

Kami ada 3 pelan takaful hayat ataupun disebut Hibah Takaful yang menarik. Sila picit link di bawah:


Perbezaan plan takaful hayat FWD Takaful

1. Plan Family First - 1 Pelan Perlindungan Untuk 1 Seisi Keluarga. (Pure Protection) 

2. Plan Future First - Pelan Income Protection Super Jimat. (Pure Protection) 

3. Plan Invest First - Pelan Income Protection 3 in 1. (Protection + Saving + Investment) 


Kawan..

Tak mengapa kalau kita tak mampu hulurkan bantuan kepada orang lain di waktu musibah sekarang. 

Tapi, dengan HANYA serendah RM 100 sebulan (RM8 sehari)* kita boleh bantu diri & keluarga kita sediakan dana segera (Hibah Takaful) sebanyak RM 250,000 TUNAI. 

KHAS untuk gejala Covid-19, Perlindungan berkuatkuasa serta merta TANPA TEMPOH MENUNGGU dan dapat bantuan tunai tambahan : 

✅ RM 5,000 kepada SETIAP ahli keluarga terdekat termasuk ibu bapa yang dijangkiti wabak. 

✅ Bantuan Tunai RM 200 SEHARI untuk kemasukan wad di mana-mana hospital kerajaan / swasta akibat wabak. 

✅ Manfaat tambahan sebanyak RM 20,000 kepada Orang yang Dilindungi yang mati disebabkan Covid-19. 

✅ Elaun Saringan Covid19 bernilai RM 300. 

✔ FREE Badal Haji. 

✔ FREE 10x sesi kaunseling. 

✔ FREE 3x khidmat guaman. 

⛔ JANGAN RISAU, TAK PERLU KELUAR RUMAH! #StayAtHome 

PERMOHONAN boleh dibuat ‘TANPA PERLU BERJUMPA’. 

Tuan / Puan mahu sertai? 

Hantar butiran melalui whatsapp sahaja kepada saya di wasap.my/601111989680/HibahTakaful

1. Gambar Ic Depan belakang
2. Email
3. Pekerjaan
4. Tinggi & Berat
5. Status Merokok (Ya / Tidak) 

Selepas kemasukan data & caruman diterima, proses KELULUSAN dalam tempoh 24 Jam & perlindungan khas terus BERKUATKUASA. 

Hantar sekarang, ya. 💪

Tiada ulasan:

Catat Komen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign