9 Apr 2020

Tabung Takaful

Sempena perintah kawalan pergerakan (PKP) covid-19, usah biarkan masa lapang kita terbuang begitu saja. 

Inilah masanya untuk kita buat sedikit bacaan tentang Perlindungan Takaful untuk diri dan keluarga. Boleh juga gunakan masa yang ada untuk review Pelan Perlindungan yang sedia ada. 

Walau apa pun situasi yang sedang anda hadapi, saya doakan anda akan sentiasa berada dalam keadaan yang baik-baik sahaja! 

Saya pula, masih beroperasi seperti biasa. 

Kita boleh berinteraksi secara 'Digital Consultation' melalui whatsapp, call atau video call. Saya terlatih untuk review polisi anda yang sedia ada dan berikan khidmat nasihat kewangan secara percuma! 

Dapatkan nasihat secara PERCUMA dengan klik SINI

24 jam consultation.
Servis kami masih berjalan sepanjang tempoh PKP ini dan masih beroperasi seperti biasa. 

Malahan, saya kini sedang giat  aktif menulis konten baru setiap hari untuk bacaan anda walau di mana saja anda berada.  =)

InsyaAllah, semoga semakin ramai masyarakat kita semakin celik takaful dan ada kesedaran kewangan yang baik! 

Jadi, stay tune and just #stayathome 😊

Apa contoh pilihan tepat yang boleh dibuat pada waktu Covid-19 ini? 
Setiap masalah pasti ada penyelesaiannya.
Bank Negara sudah umumkan, moratorium tak perlu bayar pinjaman bank (kereta / rumah) dalam tempoh 6 bulan start 1 April hingga Sept 2020.

KWSP pun boleh keluar melalui i-Lestari, dapat lagi bantuan prihatin nasional dan sebagainya, pasti terdapat lebihan Cash Flow. Malanglah jika di sia-siakan untuk tujuan pembaziran semata-mata.

Jadi, duit extra ini boleh lah digunakan untuk beli keperluan asas, dan paling penting sediakan PERLINDUNGAN PENDAPATAN (Hibah Takaful) sekaligus bina SIMPANAN kecemasan. 

Tambahan pula, anda akan dapat 2 lapisan perlindungan; 

1. Perlindungan terhadap wabak ini.
2. Pengumpulan dan pengekalan harta kita mengikut jenis plan yang disediakan.

FWD Takaful menawarkan perlindungan tambahan PERCUMA bagi menghadapi wabak Covid-19 seperti: 

1) Manfaat Kematian sebanyak RM 20,000 kepada Orang yang Dilindungi disebabkan Covid-19. 

2) Manfaat Elaun Hospital harian sebanyak RM 200 sekiranya Orang yang Dilindungi dikuarantin di hospital kerajaan maksimum 60hari. 

3) Manfaat Tunai sebanyak RM 5,000 kepada ahli keluarga yang disahkan positive Covid-19 @ meninggal dunia disebabkan Covid-19. 

Lebih lanjut boleh buat bacaan di SINI.

Jom kita sediakan perlindungan untuk diri dan keluarga tersayang anda sekarang dengan mengambil antara pelan Life/Income Protection (Hibah Takaful) berbaloi berikut: 

1. Plan Family First - 1 Pelan Perlindungan Untuk 1 Seisi Keluarga. (Pure Protection) 

2. Plan Future First - Pelan Income Protection Super Jimat. (Pure Protection) 

3. Plan Invest First - Pelan Income Protection 3 in 1. (Protection + Saving + Investment) 

Utamakan apa yang penting!


LINK ARTIKEL BERKAITAN

FOLLOW SAYA DI LAMAN SOSIAL

Oh ya! Jika anda ingin menambah ilmu sewaktu tempoh PKP ini, jangan lupa join telegram channel, facebook personal, fanpage dan instagram saya ya.

InsyaAllah mudahan2 dapat ilmu yang bermanfaat.

1. Telegram


2. Facebook
Klik gambar untuk follow
Klik gambar untuk follow

3. Fanpage

Klik gambar untuk follow
Klik gambar untuk follow


4. Instagram
Klik gambar untuk follow

PM us for a digital appointment today! 

Hidayah Abdul Kadir,
Your's Financial Advisor

Pelan Takaful Tanpa Tempoh Menunggu Bagi COVID19?

"Apakah? Wujud ke pelan takaful sebegitu?" 

Ya, wujud. 

Hari ini polisi approve, esok terus cover Covid-19 dalam tempoh 24jam. Ia bukan janji politik, ada notis rasmi daripada syarikat. 

Selalunya tempoh menunggu ialah 30 hari bagi kes-kes biasa atau 120 bagi penyakit-penyakit khusus. 

Tapi untuk kes Covid-19, jika hari ini polisi approve, esok terus boleh claim. 

"Apa yang boleh claim?" 

Bagi kes Covid-19, pesakit akan dimasukkan ke hospital kerajaan dan kosnya ditanggung oleh Kerajaan Malaysia yang baik hati. 

Anda akan dapat elaun RM200 sehari maksimum selama 60 hari. Maksudnya maksimum anda akan di bayar oleh pihak FWD Takaful ialah sebanyak RM12,000. 

Bukan itu sahaja, jika anda atau ahli keluarga disahkan positif COVID19 ni, anda akan diberikan lagi tunai RM5,000 secara PERCUMA sebagai bantuan tambahan. 

Dan Nauzubillah (minta Allah jauhkan) jika pemilik polisi meninggal dunia disebabkan wabak COVID19 ni, pihak FWD Takaful akan bagi lagi segedebuk tunai RM20,000 tambahan manfaat kematian daripada coverage asal. 

"Wooowww, Sangat Menarikssss! Tapi sekarang kan musim PKP? Bagaimana nak jumpa untuk sign up?" 

Benda boleh online, buat apa nak jumpa? 

Penerangan boleh dijalankan secara online, menggunakan whatsapp atau video conference.

Pendaftaran secara online je..

Kemudian, proses sign up juga boleh dilakukan secara online. Polisi pun akan dihantar secara online. 

"Saya tak sabar nak sign up. Nah, saya bayar." 

Rileks, bertenang... 

Bukan semua orang layak. Tak semua permohonan yang akan diterima. Lebih-lebih lagi kalau dah ada penyakit.

Sekiranya permohonan anda tak diterima, duit sumbangan akan dipulangkan 100%.

Saya akan cuba bantu yang terbaik  agar permohonan Takaful anda ini akan diluluskan. 

Begini, isi borang di sini https://forms.gle/bRbuCoJFB34Rj9aN8

Kemudian kami akan hubungi anda untuk adakan sesi temujanji secara online. 

Dalam sesi tersebut, kami akan menjalankan sesi konsultansi terlebih dahulu untuk menyemak latar belakang kewangan anda dan penerangan tentang pakej ini. 

Selepas itu, anda boleh decide berdasarkan kedudukan dan keperluan kewangan anda. 

Ada lagi soalan?

"Apa Pelan yang FWD Takaful tawarkan?"

Kami ada 3 pelan takaful hayat ataupun disebut Hibah Takaful yang menarik. Sila picit link di bawah:


Perbezaan plan takaful hayat FWD Takaful

1. Plan Family First - 1 Pelan Perlindungan Untuk 1 Seisi Keluarga. (Pure Protection) 

2. Plan Future First - Pelan Income Protection Super Jimat. (Pure Protection) 

3. Plan Invest First - Pelan Income Protection 3 in 1. (Protection + Saving + Investment) 


Kawan..

Tak mengapa kalau kita tak mampu hulurkan bantuan kepada orang lain di waktu musibah sekarang. 

Tapi, dengan HANYA serendah RM 100 sebulan (RM8 sehari)* kita boleh bantu diri & keluarga kita sediakan dana segera (Hibah Takaful) sebanyak RM 250,000 TUNAI. 

KHAS untuk gejala Covid-19, Perlindungan berkuatkuasa serta merta TANPA TEMPOH MENUNGGU dan dapat bantuan tunai tambahan : 

✅ RM 5,000 kepada SETIAP ahli keluarga terdekat termasuk ibu bapa yang dijangkiti wabak. 

✅ Bantuan Tunai RM 200 SEHARI untuk kemasukan wad di mana-mana hospital kerajaan / swasta akibat wabak. 

✅ Manfaat tambahan sebanyak RM 20,000 kepada Orang yang Dilindungi yang mati disebabkan Covid-19. 

✅ Elaun Saringan Covid19 bernilai RM 300. 

✔ FREE Badal Haji. 

✔ FREE 10x sesi kaunseling. 

✔ FREE 3x khidmat guaman. 

⛔ JANGAN RISAU, TAK PERLU KELUAR RUMAH! #StayAtHome 

PERMOHONAN boleh dibuat ‘TANPA PERLU BERJUMPA’. 

Tuan / Puan mahu sertai? 

Hantar butiran melalui whatsapp sahaja kepada saya di wasap.my/601111989680/HibahTakaful

1. Gambar Ic Depan belakang
2. Email
3. Pekerjaan
4. Tinggi & Berat
5. Status Merokok (Ya / Tidak) 

Selepas kemasukan data & caruman diterima, proses KELULUSAN dalam tempoh 24 Jam & perlindungan khas terus BERKUATKUASA. 

Hantar sekarang, ya. 💪

Hadiah Suami Buat Isteri Tersayang!

Khas buat para suami.

Cuba kalian fikir sejenak. Setakat ini, apa hadiah paling bermakna kalian pernah bagi pada isteri?

Sedar tak sedar, kita bersungguh siang malam cari harta ni untuk manfaat isteri dan anak-anak. Tapi sedarkah kalian, bahawa semua harta ini perlu dibahagikan ikut bahagian masing-masing ikut faraid sepeninggalan anda nanti?

Dan isteri yang ditinggalkan dengan pelbagai tanggungjawab di bahunya seorang diri itu dapat bahagian yang paaaaling sedikit sekali iaitu 1/8.

Berapa  banyak harta yang kita ada, sebelum dibahagikan, akan ditolak dulu segala hutang yang ada. Kemudian barulah dibahagikan. Jadi , ada berapa sangat je yang ditinggalkan untuk isteri dan anak-anak sebenarnya. 

Itu lah sebab orang buat Hibah Takaful. Berlaku je kematian, terus dapat pampasan ikut coverage yang kita ambil.

Isteri boleh lah guna duit pampasan tersebut untuk teruskan kehidupan yang selesa dengan anak. 

Selebihnya boleh guna untuk uruskan kos-kos pembahagian harta pusaka yang makan masa paling cepat pun setahun dua. 

Hibah ni mudah, hanya dengan buat simpanan berapa ratus je sebulan dalam akaun tertentu dah layak dah dapat pampasan sehingga bernilai RM1,000,000 ni automatik.

Contoh, anda ambil hibah bernilai 1Juta dengan sumbangan bulanan serendah RM280. Jika berlaku je kematian, penama Hibah yang anda letakkan sebagai penama (biasanya isteri) terus layak dapat 100% daripada RM1,000,000 tersebut. 

Kalau kita kira, simpan RM 280 sebulan selama 10 tahun pun baru dapat RM 33,600. 20 tahun baru dapat RM 67,200. 30 tahun baru dapat RM 100,800. 

Jadi jika ada cara kita buat simpanan jumlah yang sama tapi dapat RM 1,000,000 kenapa kita tak buat kan??
......

Bayangkan, apa perasaan isteri tercinta yang sentiasa ada di sisi kalian saat susah dan senang, yang berkorban nyawa melahirkan zuriat kalian, jika kalian bagi hadiah khusus sebagai tanda terima kasih dan bukti kasih sayang kalian yang tak bertepi dalam bentuk HIBAH TAKAFUL? 

Suami mithali sediakan perlindungan buat keluarga sendiri.

Saya yakin mereka pasti menangis keharuan dan mengucapkan jutaan kesyukuran kerana dikurniakan suami yang sangat bertanggungjawab dalam memastikan kebajikan anak isterinya terjamin walaupun setelah dia tiada lagi di dunia ini.

HIBAH disediakan sebagai Pengganti Diri kerana yang pergi tetap akan pergi, tapi yang hidup pula tetap perlu meneruskan Kehidupan. 

Merancanglah sekarang.

KENAPA KETUA KELUARGA WAJIB ADA INCOME PROTECTION

Anda WAJIB tahu pasal income protection ni!! Lebih-lebih lagi kalau anda adalah seorang suami dan seorang ayah!!

1. SUAMI PENYUMBANG UTAMA PENDAPATAN KELUARGA.

Income protection ni gunanya untuk cover perbelanjaan yang isteri dan anak-anak perlukan. Kena sediakan sebaiknya 10 tahun gaji.

2. SUAMI PALING BANYAK HUTANG.

Kereta hutang, rumah hutang, belanja dapur, pendidikan anak-anak lagi. Persoalannya, mampukah keluarga anda meneruskan komitmen anda dan hidup berdikari tanpa anda di sisi? Kalau boleh, kita tak nak sampai harta kita habis kena lelong. Belum campur lagi hutang kad kredit, hutang dengan orang dan lain-lain. Kalau berniaga, lagi konfem banyak hutang.

3. SUAMI ADALAH KETUA KELUARGA.

Dah nama pun ketua. Maka wajiblah bertanggungjawab untuk kebajikan ahli keluarga sendiri. Kalau pergi outstation sebulan, ada bagi isteri RM500, okaylah tu. Tapi kalau tiba2 pergi "outstation" selama-lamanya, apa yang anda nak bagi kat isteri buat belanja?

4. SEDIAKAN DANA PENDIDIKAN ANAK.

Bila anda dah takda, bukan isteri je susah, anak-anak pun sama juga. Paling kurang kalau ada income protection ni, sebahagian daripada pampasan tu boleh terus jadikan dana pendidikan untuk anak. Dengan pendidikan, boleh ubah nasib keluarga yang di tinggalkan.

Berbaktilah kepada keluarga walau kita sudah tiada di dunia.

Protect & Apply Now!

Hidayah Abdul Kadir,

3 Apr 2020

Kalau Betul Sayangkan Anak, Wajib Ambil Takaful

Ini puteri saya. Namanya Hana Rumaysa. Harini genap umurnya 1 tahun 3 bulan. Sekejap je rasa dia membesar. 

Doakan Hana jadi anak solehah ya..

Comel tak?😆


Senyum..tak perlu kata apa-apa..

Sejak si kecil ini lahir, antara perkara pertama yang saya buat ialah terus ambilkan pelan perlindungan perubatan (Medical Card) dan bina tabung pendidikan khas untuknya sebagai backup plan, tanda kasih sayang.

Medical Card ini penting kita ambil seawal usia anak sebab anak kecil sangat berisiko ditimpa pelbagai penyakit. Maklumlah, imun badan mereka masih rendah.

Jemput baca pengalaman pertama puteri saya ini jatuh sakit dan ditahan wad di sini.

Ingat ya saudara, kalau seseorang tu dah sakit, maka tertutuplah peluang nak ambil pelan perlindungan takaful. Nak bayar 1k sebulan pun tak ada syarikat takaful yang akan luluskan permohonan anda.
Ok, Kalian perasaan tak, sekarang ni kecoh dan heboh agent-agent takaful cerita tentang Hibah Takaful kat mana-mana. Lebih-lebih lagi bila wabak covid19 ni menular. 

Situasi ekonomi kita sekarang tak berapa baik. Risiko untuk kita dan ahli keluarga kita dijangkiti wabak ini pun sangat-sangat tinggi. 😥

Persoalannya, pernah tak kita check berapa Duit Tunai yang kita ada sekarang untuk ditinggalkan buat anak kecil comel kita ini supaya masa depannya terjamin? 

Andai kita tinggalkan dia buat selama-lamanya samada esok, lusa, minggu hadapan, bulan hadapan atau tahun hadapan??

Apa jaminan yang kita takkan jatuh sakit atau dijemput Illahi sebab sekarang masih sihat walafiat dan masih muda gagah perkasa?

Jika tak pernah, kalian kena ambil tahu apa itu HIBAH TAKAFUL

Tak semestinya daripada saya, tetapi carilah mana-mana agent yang kalian selesa dan percaya. 

Pergilah tanya, masa kita mungkin tidak banyak lagi.

Percayalah, kalian akan dapat satu perasaan yang indah iaitu ketenangan fikiran (peace of mind) apabila ada PERLINDUNGAN. 

Apa-apa pun yang jadi pada kita, mereka mampu survive sendiri insyaAllah.

Menurut 'maslow hierarchy of needs', keperluan fisiologi seperti makan, minum, tempat tinggal dan pakaian yang baik adalah keperluan asas untuk anak kita membesar sihat dan berjaya. Ini belum termasuk lagi kos pendidikan mereka kelak.

Kita kena pastikan keperluan ini terpenuhi walaupun setelah kita dah tiada.

Caranya dengan buka akaun Hibah Takaful sebagai pelan penggantian gaji. Coverage RM300,000 dengan hanya RM 100 sebulan pun ada!

Cuma niatkan bersedekah lebih kurang RM 3 je setiap hari.

InsyaAllah dengan memberi, rezki kita semakin bertambah-tambah. Itu janji Allah.

Bukankah tangan yang memberi tu lebih baik daripada menerima?😊

Baca juga:


Kawan,

Jangan harapkan sesiapa akan bantu dan urus keluarga kita.

Tinggalkanlah keluarga kita dalam keadaan berharta. 

Bila miskin dan banyak hutang, keluarga pun sanggup buang.

Jadilah ibu/ayah mithali yang melindungi keluarga sendiri.

Wallahua'lam

.....

Nota: Gambar di atas bukan diambil ketika bebas berjalan-jalan dalam tempoh PKP. Ini gambar lama. #StayAtHome

2 Apr 2020

Plan Income Protection 3 In 1

Pelan ini adalah berkaitan pelaburan (investment link) yang menggabungkan pelaburan dan perlindungan serta sebahagian daripada caruman tersebut akan dilaburkan dalam dana pelaburan patuh syariah khas yang anda pilih.

Kelayakkan Memohon:
  • Pemilik Polisi: max umur 65 tahun 
Manfaat (boleh claim kedua-duanya): 
  • Kematian
  • Hilang upaya (sumbangan bulanan PERCUMA jika kena TPD/hilang upaya)
Pilihan Tambahan:
  • Perlindungan Penyakit kritikal
Pilihan Bayaran:
  • 5/10/15 tahun atau sehingga umur 60/70/80 tahun
Pilihan Coverage:
  • Sehingga umur 60/70/80 tahun.
BONUS:
  • FREE Badal Haji untuk beragama Islam. Non Muslim dapat RM 2,000
  • FREE Grief Counselling sehingga 10x sesi bernilai RM 2,000
  • FREE Legal Advice bernilai RM 2,000


......

APA GUNA BEKERJA GILA-GILA KUMPUL DUIT TAPI TAK TAHU CARA YANG TEPAT UNTUK ATASI 1001 RISIKO PADA KELUARGA & BISNES?

Jangan mengutuk kegelapan, tapi jadilah sebahagian daripada cahaya.

Perbanyakkan bekal saat terang, sebelum datangnya kegelapan.

Kita tak akan pernah tahu, bila musibah itu datang, bila ujian itu kan tiba..

Maka, saat Allah berikan kesenangan dan kemudahan hidup, jangan lupa berbekal. Baik amal soleh untuk akhirat juga persiapan untuk dunia di waktu sulit.

Kita tak akan pernah boleh memprediksikan dengan pasti apa yang akan terjadi pada masa hadapan. Tugas kita hanyalah berdoa dan buat persiapan..

Seperti Nabi Yusuf yang bijak menguruskan kewangan negara Mesir, sehingga mampu melalui dengan baik masa getir.
"Hai orang-orang yang beriman, bertakwalah pada Allah. Dan hendaklah setiap diri memikirkan apa yang tlah dipersiapkannya untuk hari esok".
Jadi apa nak buat?

Mari sini saya nak bantu anda terutamanya kepada ketua keluarga atau usahawan untuk 'protect' keluarga & bisnes anda dengan cara yang betul, tepat dan paling penting dah terbukti hasilkan keuntungan yang berlipat ganda untuk ramai orang.

Saya nak kongsikan bagaimana anda boleh memiliki minima perlindungan takaful sebagai pengumpulan / pengekalan harta bernilai RM 500,000 sehingga RM 4,000,000 dan boleh meningkat sehingga 25% secara PERCUMA sahaja!

Perkongsian ini mengandungi beberapa perkara yang penting yang anda kena tahu sekiranya nak cepat ada 'peace of mind' :

1. Kunci membina Dana Kecemasan sekaligus Persaraan yang mencukupi.

2. Rahsia memiliki 3 element penting dalam Piramid Kewangan iaitu PROTECTION + SAVING + INVESTMENT.

3. Strategi Nak bina LEGACY yang kaya raya bukan miskin meminta-minta.

Saya share dengan anda perkara ni sebab nak bagitahu, tak senang nak pastikan keluarga & bisnes kita tidak terjejas jika ditimpa musibah (hilang upaya kekal / sakit kritikal / mati) kalau tak ada ILMU.

Semua ni saya bagi hanya PERCUMA! Anda hanya perlu ketik link ini kemudian set appointment secara online dengan saya.

Jangan pandang rendah dengan apa yang saya share ni. Ianya bakal mengubah perjalanan bisnes dan hidup anda. Inilah kunci rahsia kenapa orang kaya semakin kaya.

Tak percaya? Tak apa, orang berjaya dia terus bertindak.

Sesetengah lagi memang suka bertangguh dan suka rugi beratus-beribu. Sebab dia pentingkan diri dan suka masuk golongan orang yang gagal dalam hidup..

Sampai bila anda nak perjudikan nasib keluarga (anak isteri yang anda kata sayang) dan bisnes (susah payah bangunkan daripada bawah) anda dengan cara konvensional sedangkan ada cara yang lebih PRAKTIKAL?

MANFAAT YANG ANDA DAPAT:


(1) Security

Saya faham sangat orang berniaga ni, sebab kebanyakan client saya pun berniaga & saya pun berniaga.

Masa tengah ada duit, kita sebolehnya nak SECURE (selamatkan) duit tu untuk kegunaan KELUARGA kita. Iyelah..bukan selalu untung besar. Kata orang, "Rugi sudah pasti, untung belum tentu." 😂

(2) New Petty Cash

Dana cair yang kita boleh gunakan untuk perbelanjaan harian.

(3) Tax Saving

Pengecualian cukai untuk Takaful Hayat sehingga RM 6,000!

Kalau tak amik takaful pun kena bayar cukai jugak. So lebih baik duit yang sepatutnya bayar income tax kita alihkan ke takaful. 😍
....

Jika anda ingin bina kekayaan dan kestabilan masa hadapan seperti;

1. Mempertingkatkan simpanan persaraan dengan cekap  melalui pelaburan patuh Syariah. 

2. Memindahkan harta anda kepada yang tersayang melalui hibah jika kejadian yang tidak diingini berlaku, dan mengelakkan proses pembahagian harta yang kompleks.

3. Mahu pelan lengkap dalam 1 element (Protection + Saving + Investment).

Pelan ini boleh diberi perhatian.👇

Klik gambar untuk paparan lebih jelas


Jika bergaji RM 2,500 sebulan, dengan mengambil sekitar 6% dari gaji iaitu RM 150 sebulan, boleh dapat manfaat dibawah:

Manfaat Kematian:
✅ RM 300,000

Manfaat Hilang Upaya Kekal:
✅ RM 300,000

Simpanan/nilai tunai
✅ Boleh dikeluarkan bila-bila masa.

Manfaat Matang:
✅100% Nilai Akaun + coverage perlindungan akan dibayar.

Manfaat pengecualian sumbangan (waiver)
✅ Jika kena TPD/hilang upaya.

✅Jumlah dilindungi (300k) akan meningkat sebanyak 5% setahun pada 6 tahun pertama. Sumbangan kekal sama.

Manfaat Kematian Tambahan:
✅Jika meninggal dunia di antara umur 60 hingga 80 tahun, dibayar 25% manfaat kematian tambahan.

FREE perkhidmatan Badal Haji:
✅ RM 2,000

FREE 10x sesi perkhidmatan kaunseling kesedihan:
✅ RM 2,000

FREE 3x sesi khidmat guaman:
✅ RM 2,000

*Jumlah perlindungan bermula 250k - 7.5 Juta.

(*Harga plan tertakluk kepada Umur, risiko pekerjaan, status merokok dan rekod sakit lampau, lagi muda lagi murah).

Ini untuk umur 30 tahun lelaki.

Baru-baru ini saya bantu seorang anak muda (perempuan) umur 28 yang bijak kewangan buka akaun Hibah Takaful bernilai RM 500,000.
Sumbangan bulanan hanya RM150 je!😱

Beliau masih bujang okey! 

"Eh, boleh ke buat hibah takaful kalau belum berkahwin?"

Mestilah boleh. Lagi untung sebab sumbangan murah, tapi dapat protection lebih tinggi. Semakin lambat kita ambil, semakin mahal. Kalau dah sakit terus automatik tak boleh ambil dah.

Nak tahu kenapa orang muda pun wajib ambil hibah takaful?

Baca ini: Orang Muda & Takaful.

🔰 Mahukan sesi penerangan tentang perkara ini? Berminat dengan manfaat takaful yang berbaloi ini, boleh klik link kat bawah ni dan Whatsapp saya segera.

📲 wasap.my/601111989680/PlanIncomeProtection3in1
....

TAK NAK KOMITMEN LAMA-LAMA

Inilah peluang untuk anda yang nak ambil perlindungan takaful tapi bayar dalam tempoh tertentu je.

Kebanyakkan orang bisnes memang taknak ada komitmen jangka masa panjang sebab bisnes ada turun naiknya.

Contoh anda ambil perlindungan sehingga umur 80 tapi anda boleh pilih untuk bayar selama 5/10/15 tahun sahaja!

Katakan anda ambil pilihan bayaran selama 10 tahun. Umur 30, apply Hibah ni. Masa umur 40 dah tak perlu bayar apa-apa dah. Coverage masih ada berbaki 40 tahun. 40 tahun ni, anda dah kira macam VIP. Iyelah, dapat coverage tapi tak bayar apa-apa langsung dah.😉

Masih survey lagi? Dah masuk tahun 2020 ini. Cukup-cukup lah survey..😅

Take Action!

Ayuh kita,
Tinggalkan legasi untuk keluarga, bukan liabiliti.

Hidayah Abdul Kadir,
Your's Financial Advisor

Plan Income Protection Super Jimat

Ini pelan Takaful pertama di Malaysia yang direka untuk memastikan orang tersayang dapat kembali berdikari daripada segi emosi dan kewangan.

Pelan ini sesuai kepada:

1. Individu yang baru nak mula mengambil pelan Takaful dengan bajet yang kecil.

2. Mereka yang ingin menambah jumlah perlindungan pendapatan sedia ada.

3. Individu yang fokus kepada protection, dengan sumbangan takaful paling minima untuk tempoh optima.

4. Key-man takaful bagi syarikat yang mempunyai individu penting yang membangunkan syarikat yang akan memberi impak teruk kepada organisasi sekirannya individu penting tersebut ditimpa musibah.

RUGI besar untuk pemilik bisnes samada sdn bhd atau enterprise kalau tak ambil KEY MAN POLISI!

Sebab anda boleh makan kanan kiri. Cukai syarikat boleh tolak, cukai individu pun boleh tolak.

5. Usahawan SME terutama “sole proprietor” bagi tujuan perlindungan kerugian bisnes akibat musibah yang menimpa usahawan.

6. Alternatif terbaik menggantikan MRTT bagi pelabur hartanah kerana ia tidak terbatal apabila hartanah dijual atau dipindahmilik.

7. Alternatif takaful pendidikan, “pairing” dengan Tabung Haji. Kalau berlaku kematian, terus dapat pampasan sekaligus. Jika takaful pendidikan yang biasa, caruman akan disambung.

Kelayakkan Memohon:
  • Pemilik Polisi: max umur 60 tahun 
Manfaat
  • Kematian
  • Hilang upaya   
  • Penyakit terminal
  • Manfaat pengurusan pengebumian
  • Polisi PERCUMA untuk pasangan bernilai 100k selama 2 tahun
Pilihan Tambahan:
  • Perlindungan Penyakit kritikal
Pilihan Coverage:
  • Takaful bertempoh 5/10/15/20/25/30 tahun atau sehingga umur 80 tahun.
BONUS:
  • FREE Badal Haji untuk beragama Islam. Non Muslim dapat RM 2,000
  • FREE Grief Counselling sehingga 10x sesi bernilai RM 2,000
  • FREE Legal Advice bernilai RM 2,000


ADAKAH PLAN INI SESUAI UNTUK ANDA?


1. Perlindungan besar, sumbangan bulanan rendah.

Jika anda ingin melindungi aset anda dengan bajet yang anda mampu.

2. Jaminan bagi sebarang perjanjian hutang

Jika anda berhasrat untuk memiliki aset yang boleh memberi jaminan pembayaran balik hutang tertentu atau memenuhi kontrak, sekiranya anda meninggal dunia contohnya seperti hartanah.

3. Kestabilan kewangan

Jika kematian kepada mana-mana ahli keluarga yang merupakan pencari nafkah boleh menjejaskan perbelanjaan keluarga dalam memenuhi keperluan asas.

4. Menjamin tanggungjawab keluarga

Jika pemergian anda boleh menjejaskan usaha anda untuk menjamin masa depan keluarga dan perancangan masa depan anda.


Klik gambar untuk paparan lebih jelas.

Contoh untuk peserta Lelaki umur 30 tahun bergaji RM2,500 hanya Serendah RM 100 sehari!😱 Tambah RM30+ dapat sekali perlindungan penyakit kritikal berjumlah RM 100,000.

*Ini adalah contoh perlindungan bertempoh (term takaful) 20 tahun.

Manfaat Perlindungan yang anda terima ialah:

Manfaat Kematian:
✅ RM 300,000

Manfaat Pengurusan Pengebumian:
✅ RM 30,000 (10% daripada sum covered)

Manfaat Penyakit Terminal:
✅ RM 300,000

Manfaat Hilang Upaya Kekal:
✅ RM 300,000

Manfaat Takaful Pasangan:
✅ RM 100,000

FREE perkhidmatan Badal Haji:
✅ RM 2,000

FREE 10x sesi perkhidmatan kaunseling kesedihan:
✅ RM 2,000

FREE 3x sesi khidmat guaman:
✅ RM 2,000

*Jumlah perlindungan bermula 150k - 7.5 Juta.

(*Harga plan tertakluk kepada Umur, risiko pekerjaan, status merokok dan rekod sakit lampau, lagi muda lagi murah).

Jadi, buat apa bayar lebih kalau ada pelan perlindungan yang tinggi dengan sumbangan bulanan yang rendah? Memang Super duper menjimatkan!!

“Eh, murahnya dengan manfaat  yang besar! Tapi kenapa hibah takaful ni tempoh perlindungannya 20 tahun je?”

Ok cuba fahamkan 10 poin penting ini:

1. Matlamat saya nak setiap orang ada pelan income protection, iaitu pelan penggantian gaji yang protect income mereka dengan hibah takaful. Ianya adalah keperluan dalam keluarga yang perlu diutamakan.

2. Kita harus bersyukur sebab ada pilihan term product (pelan bertempoh) macam yang ditawarkan ini. Ciri-ciri term product ni biasanya bertempoh 5, 10, 20 tahun atau lebih, dan tiada elemen simpanan. Tetapi menariknya harganya mampu milik. Ingat, bukan semua orang yang mampu buat terus protection sehingga umur 80 tahun.

3. Jika anda ada kemampuan lebih, boleh terus buat untuk tempoh lebih panjang, contohnya sehingga 70 / 80 tahun. Itu lebih baik.

4. Kalau anda nak pelan Hibah Takaful yang ada simpanan pun kami ada. Investment-link product kami bermula dengan RM150 sebulan. Bergantung kepada kewangan individu. Boleh klik SINI.

5. Matlamat saya sebagai seorang penasihat kewangan, mudah. Semua orang WAJIB ada protection. Yes, at least ada. At least anda tak tangguhkan perkara yang penting. At least anda faham beza antara perlindungan dan simpanan. Kenapa Jangan Bertangguh Ambil Pelan Takaful?

6. Janji setiap orang ada takaful sebagai protection. 5-10 tahun kemudian sebaiknya memang kita disarankan untuk REVIEW semula polisi yang ada supaya protection yang kita ada benar2 mencukupi sesuai dengan kenaikan gaji dan pertambahan hutang atau komitmen keluarga. Sekarang kita fokus supaya anda ada protection terlebih dahulu. Mulakan dengan apa yang anda mampu dulu.

7. "Rugi ke kalau bayar murah untuk coverage yang tiada simpanan?" Jawapanya sedikit pun TIDAK. Ya, tidak rugi langsung. Duit lebihan yang ada, anda boleh simpan di tempat lain yang bagi pulangan yang tinggi. Anda kena redha dan bersyukur jika tidak berlaku apa-apa, duit sumbangan takaful tu tak hangus malah digunakan untuk meringankan beban peserta takaful lain yang ditimpa musibah. Niatkan untuk sedekah jariah bernilai ibadah sebagai saham akhirat.

8. Hari ini kalau kita simpan RM100 sebulan, berapa lama kita perlukan untuk ianya menjadi RM300,000? Haa...cuba tekan2 kalkulator.

9. Jika nak harapkan kita simpan duit sendiri untuk sediakan RM300,000. Baru sampai RM25,000 kita dah gatal tangan nak guna untuk pergi travel., Beli itu ini. Sehari pun boleh habis. Betul? Tak payah jawab. Saya sendiri macam tu. 

10. RM100 anda asingkan untuk sign up takaful, tak sampai pun 5% daripada gaji. Kalau anda masih rasa terbeban, tengok lah muka family yang anda sayangi. Percayalah, mereka akan lagi terbeban kalau 100% income anda hilang sebab anda dah 'tiada' atau hilang upaya bekerja disebabkan sakit kritikal/kemalangan.

Tugas saya hanya menyampaikan kepentingan takaful. Anda yang buat keputusan nak takaful yang bagaimana. Janji ada. Ya janji ada. Jangan tak ada langsung.

Ok baik.

Berikut pula adalah kadar sumbangan bulanan untuk perlindungan sehingga umur 80 tahun:



KENAPA PERLU ADA RM300,000?

Cara kira income protection: Gaji x 12 bulan x 10 tahun = Nilai pampasan

Fungsi Income Protection adalah untuk menggantikan pendapatan yang hilang akibat tidak mampu bekerja apabila berlaku kematian dan lumpuh

Siapa yang perlukan Income protection?

Pencari nafkah yang menyara keluarga, iaitu:
  1. Pasangan suami/isteri yang bekerja,
  2. Mempunyai anak-anak yang masih kecil.
  3. Pasangan suami/isteri yang tidak bekerja.
Hanya 3 % sahaja peruntukan untuk INCOME PROTECTION.

Rule of thumb untuk melanggan takaful; CARUMAN paling rendah untuk COVERAGE paling tinggi.

Ini contoh kisah Mutawif Umrah Hadiahkan 1 Juta Dana Khas Untuk Isteri Tercinta.

Setiap individu mempunyai keperluan berbeza-beza berdasarkan kewangan, pekerjaan, tanggungan dan lain-lain

Berminat?

Untuk memudahkan kami membantu Tuan/Cik Puan memiliki plan takaful ini,


Kami akan hubungi anda untuk adakan sesi temujanji secara online (whatsapp).

Dalam sesi tersebut, kami akan menjalankan sesi konsultansi terlebih dahulu untuk menyemak latar belakang kewangan anda dan penerangan tentang pakej ini.

Selepas itu, anda boleh tentukan berdasarkan kedudukan dan keperluan kewangan anda.

Atau boleh juga whatsappkan terus maklumat di bawah kepada saya: wasap.my/601111989680/PlanIncomeProtectionSuperJimat

1. Nama 
2. Tarikh Lahir
3. No. Telefon
4. Pekerjaan

Wallahua'lam.

Hidayah Abdul Kadir,
Your's Financial Advisor

1 Apr 2020

Renungan Waktu Krisis COVID-19

Bismillah.

Assalammualaikum.

Didoakan moga kita semua sentiasa di dalam pemeliharaan serta perlindungan Allah jua. 

Sedikit renungan bagi mengisi waktu di kala tempoh PKP sekarang ini.

Di saat getir kita mengharungi dugaan wabak Covid 19 serta tempoh PKP yang semakin ketat sekarang ni...😷

Ramai diantara kita yang kelam kabut serta hadapi tekanan.

Kita berusaha bersungguh-sungguh untuk memastikan kesihatan diri, pasangan serta keluarga kita berada di tahap yang terbaik...💯

Kita berbelanja lebih dalam usaha memastikan makanan serta bekalan barang dapur rumah kita mencukupi untuk keperluan anak anak serta keluarga 👨‍👩‍👧‍👦 tercinta.

Sehinggakan rak-rak barangan di pasaraya habis licin kita sapu bersih.

Roti 🍞 Gardenia pun susah nak jumpa sekarang.😥

Ini semua dibuat sebagai ikhtiar persediaan menghadapi gelombang wabak COVID19 yang telah melanda  seluruh dunia.

Sekalung tahniah diucapkan kerana anda telah berusaha yang terbaik untuk keluarga anda.

Tanggungjawab Ketua Keluarga
Pasti Allah akan kurniakan ganjaran yang melimpah ruah atas pengorbanan anda ini.

Tapi, dalam masa yang sama...

Pernahkan kita terfikir dan bersedia...

Bagaimanakah agaknya keadaan pasangan, anak anak serta keluarga ❤️.... 

Jika kita tanpa di sangka "pergi" lebih awal daripada yang kita jangka buat selamanya....? 😭

atau...

Tanpa disangka, kita diduga dengan musibah kemalangan atau ditimpa sakit sehingga hilang upaya, tak mampu berkerja lagi mencari rezeki buat keluarga...? 😢

Sedangkan dalam mengharungi tempoh PKP dalam sebulan ini sahaja pun kita dah terasa sakit peritnya...😣

Mungkin kedengaran agak membosankan persoalan ini.

Tapi....

Cuba fikirkan,

Pengalaman sekatan PKP ini sepatutnya dijadikan sebagai contoh pengalaman dan panduan yang baik.

Pandang wajah mulia pasangan kita yang juga peneman setia di sisi kita selama ini. 

Cuba bayangkan wajah-wajah suci anak anak penyambung zuriat keturunan kita yang tertawa riang menempuh hidup mereka sewaktu kita berada di sisi mereka sekarang ini. 

Apa bekal persediaan yang anda telah sediakan untuk mereka meneruskan kehidupan dalam situasi yang tak dijangka ini?

Ingat kawan, 

Tak ada benda yang PASTI TERJAMIN dalam hidup ini.

Kami di pihak Takaful faham dan terlatih untuk membantu para sahabat sekalian membuat persediaan terbaik untuk keluarga tercinta menghadapi situasi sebegini.

Sepanjang bergelumang dalam industri Takaful ini, Alhamdulillah telah ramai keluarga telah berjaya kami bantu. 😊

Ramai balu yang bersyukur, lega dapat menyusun kembali kehidupan yang awalnya nampak suram kerana kehilangan suami kepada kehidupan yang lebih selesa. 😄

Ramai anak yatim yang telah berjaya kami bantu dapat tersenyum kembali untuk meneruskan kehidupan yang lebih terjamin walaupun orang tua mereka sudah tiada disisi. 

Tambahan lagi dalam krisis ekonomi disebabkan wabak Covid19 ni, banyak kelebihan pihak Takaful tawarkan kepada pelanggan bagi meringankan beban yang sedia ada, contohnya:

✅ Penangguhan caruman selama 3 bulan.

✅ Tiada TEMPOH MENUNGGU jika terkena Covid 19 (perlindungan serta merta).

✅ RM 5,000 kepada SETIAP ahli keluarga terdekat termasuk ibubapa yang dijangkiti wabak.

✅ Bantuan Tunai RM 200 SEHARI untuk kemasukan wad di mana-mana hospital kerajaan / swasta akibat wabak.

✅ PERMOHONAN ‘TANPA PERLU BERJUMPA’ 

✅ Badal Haji secara PERCUMA.

✅Perlindungan polisi Takaful bernilai RM100,000 selama 2 tahun untuk pasangan secara PERCUMA.

Lebih lanjut tentang FAQ Covid19 Dan Takaful boleh baca di sini:

Diri anda...

Pasangan anda...

Anak anak anda...

Adalah tanggungjawab ANDA!

Sekarang bukan lagi masa untuk berfikir bagai..

Sekarang ni adalah masa untuk kita BERTINDAK SEGERA!


Kerana setiap daripada kita sentiasa terdedah dengan risiko yang sangat tinggi untuk dijangkiti virus covid19 dan musibah 3D:

1. Death (Kematian)
2. Disability (Hilang Upaya)
3. Disease (Sakit)


*PERHATIAN: 

Untuk makluman anda, bukan semua permohonan Takaful ini akan diterima.

Sekiranya permohonan anda tak diterima, duit sumbangan akan dipulangkan 100%.

Saya akan cuba bantu yang terbaik agar permohonan Takaful anda ini BERJAYA diluluskan. 

Moga sharing ini bermanfaat. 💕

Dapatkan nasihat secara PERCUMA 👉 klik sini

Hidayah Abdul Kadir,


Wallahu a'lam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign