Pages

31 Mac 2020

Apa Peluang Yang Ada Untuk Pembeli Takaful Waktu Krisis COVID-19?

Ini antara soalan ‘panas’ yang saya selalu dapat daripada pembaca sewaktu krisis COVID-19 sekarang.

Ditambah pula dengan kejatuhan harga minyak global, ekonomi negara kita akan terkesan secara langsung jika situasi ini berterusan.

Ramai pakar yang menjangka, krisis ekonomi bakal berlaku tidak lama lagi, dan perkara ini tak boleh disangkal lagi.

Anda yang tentukan.
Ada segelintir rakyat marhaen menganggap, kita patut elak ambil takaful sewaktu ekonomi sedang bermasalah. Hujahnya sebab mahu berjimat.

Jangan begitu tuan puan...

Ya, simpanan memang penting saat krisis ini tapi perlindungan jauh lebih penting.

Ambillah pengajaran daripada situasi yang berlaku di luar negara.

Tak rugi apa pun. Dan inilah peluang untuk kita bersedekah setiap hari tanpa culas! Baca lebih lanjut di sini.


Pasangan hidup adalah mati.

Syarat mati adalah hidup.

Tak ada istilah rugi bayar takaful sebab kita tak tahu bila kita akan mati.

Kerana itu ianya dipanggil hibah atau hadiah.

Hadiah yang kita beri itulah tanda kasih sayang walaupun ianya tak terucap bila kita mati tapi ianya terungkap dengan hadiah.

Baca juga: Kenapa Jangan Bertangguh Ambil Takaful? Klik sini.

Sediakan payung sebelum hujan.

Kita mesti faham piramid kewangan. Paling base adalah protection, kemudian saving, lepas itu baru investment. 

Protection paling wajib ada dulu supaya saving & investment kita tak terjejas jika musibah melanda hidup kita tanpa khabar.

Piramid Kewangan

Buat yang masih belum ada perlindungan takaful atau nak tambah perlindungan, perkongsian ini khas untuk anda.



PENANGGUHAN BAYARAN SUMBANGAN TAKAFUL?

Penangguhan bayaran selama 90 hari.
Alhamdulillah. Ini antara langkah bantuan syarikat pengendali takaful kepada pemegang polisi dan peserta takaful yang terjejas oleh Covid19.

Program ini bertujuan menyediakan perlindungan takaful kepada peserta semasa tempoh penangguhan bayaran sumbangan.

Antara golongan yang layak memohon adalah seperti berikut :
  1. Peserta Takaful yang dikuarantin di rumah.
  2. Peserta Takaful yang hilang punca pendapatan (gaji harian).
  3. Peserta Takaful yang hilang pekerjaan (dibuang kerja).
Tarikh berkuatkuasa adalah pada 1hb April sehingga 31 Disember 2020, dan maksimum penangguhan bayaran sumbangan adalah selama tiga bulan.

KERAJAAN BERI ELAUN KHAS UNTUK SARINGAN COVID19?

Ya, betul. Dana sebanyak 8 juta telah dikeluarkan untuk menampung kos ujian saringan covid19 kepada pemegang polisi takaful.

❗Mari dapatkan FREE RM300 ELAUN SARINGAN COVID19 hanya dengan membuka akaun HIBAH TAKAFUL. 


Selaras dengan Arahan Kawalan Pergerakan disebabkan wabak Covid-19 ini, FWD Takaful menawarkan perlindungan tambahan PERCUMA: 
  1. Manfaat tambahan sebanyak RM 20,000 kepada Orang yang Dilindungi yang mati disebabkan Covid-19. 
  2. Manfaat Elaun Hospital kerajaan/swasta sebanyak RM 200 sehari. 
  3. Manfaat Tunai sebanyak RM 5,000 jika ahli keluarga disahkan positive @ meninggal dunia disebabkan Covid-19.
  4. TIADA waiting period. Automatik cover.
WOOOOOOOW!!😲
...

πŸ“ŒKEMPEN BUKA AKAUN HIBAH TAKAFUL MURAH, MUDAH & BERKESAN! 


Lelaki umur 30 tahun, hanya Serendah RM3 sehari!😱Anda dapat RM 250,000 coverage Hibah dan kalau tambah RM 30+ je lagi sebulan dah dapat sekali hibah lengkap dengan perlindungan penyakit kritikal RM 100,000. 

(*Harga plan tertakluk kepada Umur, risiko pekerjaan, status merokok dan rekod sakit lampau, lagi muda lagi murah). 

Jadi, buat apa bayar lebih kalau ada pelan perlindungan yang tinggi dengan sumbangan bulanan yang rendah? Memang Super duper menjimatkan!!

Dapatkan nasihat secara PERCUMA di sini.

Ayuh sediakan perlindungan untuk diri dan keluarga tersayang anda sekarang dengan mengambil antara pelan Life/Income Protection (Hibah Takaful) berbaloi berikut:


1. Plan Family First - 1 Pelan Perlindungan Untuk 1 Seisi Keluarga. (Pure Protection)

2. Plan Future First - Pelan Income Protection Super Jimat. (Pure Protection)

3. Plan Invest First - Pelan Income Protection 3 in 1. (Protection + Saving + Investment)

Nak tahu lebih detail tentang plan di atas, klik link yang disediakan.

KENAPA PERLU AMBIL PELAN PERLINDUNGAN DARIPADA FWD TAKAFUL?

Kerana mana-mana pelan yang diambil di atas akan dapat FREE EXTENDED COVERAGE untuk wabak COVID19 ini.

Dan anda berpeluang MENANG CABUTAN BERTUAH:
🚘 Grand Prize Nissan X-Trail,
πŸ“± iPhone 11 atau,
πŸ”Š JBL Flip.

FWD cover the most!

Latarbelakang FWD Takaful

Kenapa Kami Berbeza?

Satu-satunya syarikat yang cover pekerjaan yang berisiko tinggi


HIBAH BERMANFAAT SEBAGAI: 


πŸ“ Pendapatan gantian/bantuan pendapatan (income protection), alternatif untuk keluarga selepas ketiadaan anda. 

πŸ“ Hibah pada sesiapa yang tersayang (tidak terhad pada ahli keluarga) @ kepada tabung kebajikan sebagai saham akhirat jika terjadi apa2 kepada pencarum. 

πŸ“ Sebagai perlindungan hutang pinjaman (bank/pelajaran/perumahan/kenderaan) sekiranya anda ditimpa musibah. 

*️PERINGATAN: Ayat paling panjang dalam al-Quran adalah ayat tentang hutang. Panjangnya 1 muka surat penuh. 

Surah al-Baqarah: 282, m/s: 48. 

Kita tak mahu segala amal soleh kita di dunia menjadi sia-sia bukan? Ketahuilah saudara sekalian, HUTANG penyebab utama amalan kita tergantung antara langit dan bumi! 

πŸ“ Sebagai bantuan kecemasan keluarga selepas Kematian/anda sendiri hilang Upaya akibat kemalangan @ sakit.


4 SEBAB UTAMA KENAPA SUAMI WAJIB ADA INCOME PROTECTION

Anda WAJIB tahu pasal income protection ni!! Lagi-lagi kalau anda adalah seorang suami dan seorang ayah!! 

1. SUAMI PENYUMBANG UTAMA PENDAPATAN KELUARGA. 

Income protection ni gunanya untuk cover perbelanjaan yang isteri dan anak-anak perlukan. Kena sediakan sebaiknya 10 tahun gaji. 

2. SUAMI PALING BANYAK HUTANG. 

Kereta hutang, rumah hutang, belanja dapur, pendidikan anak-anak lagi. Persoalannya, mampukah keluarga anda meneruskan komitmen anda dan hidup berdikari tanpa anda di sisi? Kalau boleh, kita tak nak sampai harta kita habis kena lelong. Belum campur lagi hutang kad kredit, hutang dengan orang dan lain-lain. Kalau berniaga, lagi konfem banyak hutang. 

3. SUAMI ADALAH KETUA KELUARGA. 

Dah nama pun ketua. Maka wajiblah bertanggungjawab untuk kebajikan ahli keluarga sendiri. Kalau pergi outstation seminggu, ada bagi isteri RM500, okaylah tu. Tapi kalau tiba2 pergi "outstation" selama-lamanya, apa yang anda nak bagi kat isteri buat belanja? 

4. SEDIAKAN DANA PENDIDIKAN ANAK. 

Bila anda dah takda, bukan isteri je susah, anak-anak pun sama juga. Paling kurang kalau ada income protection ni, sebahagian daripada pampasan tu boleh terus jadi dana pendidikan untuk anak. Dengan pendidikan, boleh ubah nasib keluarga yang di tinggalkan. 

Berbaktilah kepada keluarga walau kita sudah tiada di dunia. 

APA YANG MENARIK???

✔ FREE RM100k tambahan perlindungan untuk pasangan bagi pelan Future First.

Ramai je sekarang, pasangan pergi jarak dekat. Kurang setahun suami pergi, lepas tu isteri menyusul. Dapatlah anak-anak lagi Tambahan Dana untuk pendidikan mereka. 

✔ FREE Badal Haji company buatkan kalau tak sempat pergi haji. 

✔ FREE sesi kaunseling & khidmat guaman 10x sesi contohnya kalau nak tukar nama harta/rumah. 

✔ Paling best, cuma 3 sahaja pengecualian. 


1. Mati sebab bunuh diri.
2. Mati sebab peperangan.
3. Mati sebab terlibat jenayah. 

Lain-lain punca kematian, even mati sebab bersalin pun, kita cover. Termasuk yang melibatkan sukan lasak; bikers kental, scuba diving dan lain-lain. 

.........
Ramai orang fikir keperluan duit untuk masa sekarang sahaja. Keperluan akan datang tak fikir sangat, hanya ambil ringan. 

Sedangkan itulah yang paling penting. Ia akan menentukan tahap kewangan sentiasa terjaga. 

Jika anda masih:
❌Tidak ada dana kecemasan
❌Tidak ada dana persaraan mencukupi
❌ Tidak ada dana khas untuk pendidikan anak-anak 
❌ Tidak memiliki coverage kad perubatan mencukupi 
❌ Tidak ada plan penggantian gaji @ perlindungan pendapatan 

⚠️ AWAS, ANDA DALAM BAHAYA!! 😨 

Masa masih sihat, masa muda, masa masih ada gaji, masa anak masih kecil, masa komitmen masih tak banyak, waktu ini lah masa nak kena fikir & wajib ambil tindakan supaya jika berlaku apa-apa musibah tak diingini, supaya anda dah tak risau lagi. 'PEACE OF MIND'. 

❤️ Jom segera merdekakan hati & fikiran. ❤️ 

Mahu merdekakan diri dan keluarga daripada pelbagai risiko kehidupan dengan ilmu ?πŸ‘‡ 

✳️ FREE Quotation & Consultation
=========================
Untuk FAST ACTION & FAST RESPON, boleh terus KLIK link ni utk terus Whatsapp : 


"Get yourself covered with life insurance as early as possible so the ones close to you are well protected." 

⛔ JANGAN RISAU, TAK PERLU KELUAR RUMAH! #StayAtHome 

FWD Takaful sekarang melaksanakan proses baru di mana pelanggan boleh menyertai sijil takaful tanpa meninggalkan rumah, dan proses ini telah diluluskan oleh Bank Negara Malaysia. 


Kita tak tahu berapa lama lagi covid-19 ni akan berakhir.πŸ˜₯ 
Buat simpanan & perlindungan takaful segera.

PREPARE FOR THE WORST.

Hidayah Abdul Kadir

Tiada ulasan:

Catat Komen