Pages

12 Feb 2020

1 PELAN PERLINDUNGAN UNTUK 1 SEISI KELUARGA

HIBAH KELUARGA PERTAMA DI MALAYSIA! Pelan takaful yang berbeza.
SATU PELAN UNTUK SEISI KELUARGA! ๐Ÿ‘จ‍๐Ÿ‘ฉ‍๐Ÿ‘ง‍๐Ÿ‘ฆ

Plan Family First

Pernah dengar "Policy Love Family" takaful?

"Policy Love Family“ atau “Polisi Family First” ialah polisi Takaful yang diambil pasangan suami dan isteri sebagai orang yang dilindungi.

Maksudnya, Satu Polisi Cover sekali Suami & Isteri terus dan sehingga 4 orang anak. Memang super duper menjimatkan!! ๐Ÿ‘ซ

Plan Family First

Ini pelan takaful pertama di Malaysia yang memberikan perlindungan penyakit kritikal untuk seisi keluarga.

Kini, anda tidak perlu lagi membayar dan mengurus pelan bagi setiap individu untuk setiap ahli keluarga.

Ramai yang telah menyedari kepentingan pelan perlindungan pendapatan atau income replacement plan ini.

Tetapi disebabkan faktor kos selalu menjadi penghalang. Oleh sebab itu pelan hibah satu keluarga mampu milik telah diperkenalkan. ๐Ÿ˜‰

Pelan ini memberikan perlindungan hibah takaful bermula serendah RM 25,000 untuk cover pendapatan suami dan isteri.

Manfaatnya adalah seperti di bawah:

  1. Perlindungan keseluruhan untuk keluarga anda bersamaan dengan 250% daripada jumlah dilindungi.
  2. Manfaat Kematian (Hibah Takaful) atau Hilang Upaya Kekal ibu atau bapa - 100% daripada jumlah dilindungi akan dibayar.
  3. Manfaat perlindungan 36 penyakit kritikal utama - 100% daripada jumlah dilindungi akan dibayar.
  4. Manfaat perlindungan 20 penyakit kritikal kecil- 25% daripada jumlah dilindungi akan dibayar.
  5. Manfaat pengecualian sumbangan jika salah seorang ibu bapa meninggal dunia.
=====================
>> KELEBIHAN POLISI <<
=====================

1. Tidak perlu diletakkan pasangan sebagai penama kerana pasangan sudah menjadi pemegang sijil. Penama Hibah boleh letakkan nama anak atau ibu bapa yang hanya berfungsi sekiranya berlaku kematian serentak suami isteri.

2. Tidak ada isu faraid apabila berlaku kematian pasangan kerana 100% pampasan takaful kematian menjadi milik pasangan yang masih hidup.

3. Ianya lebih selamat berbanding meletakkan nama pasangan sebagai hibah yang bila-bila masa pemilik polisi boleh ubah penama hibah dalam polisi tanpa pengetahuan penerima hibah.

4. Hibah yang digunakan juga dilindungi dibawah akta IFSA (Islamic Financial Service Act 2013).

5. Perlindungan Tambahan 36 Penyakit Kritikal dengan premium terendah.

7. Apabila berlaku kematian salah seorang ibu bapa, polisi automatik menjadi PERCUMA untuk pasangan dan anak yang masih hidup untuk meneruskan perlindungan.



Sebagaimana janji ikatan termetri di hari bahagia, janji kasih hingga ke syurga. ๐Ÿ˜

Melalui pakej hibah sekeluarga mampu milik ini, pendapatan anda suami isteri akan dilindungi dengan sumbangan takaful yang paling rendah. Pelan ini boleh dijadikan

1. Sebagai gantian/bantuan pendapatan anda untuk keluarga selepas ketiadaan anda.

2. Sebagai perlindungan hutang pinjaman (bank/pelajaran/perumahan/kenderaan) sekiranya anda ditimpa musibah.

3. Sebagai bantuan kecemasan keluarga selepas Kematian/hilang Upaya akibat kemalangan.

4. Sebagai pembelanjaan pendidikan anak, sekiranya berlaku Kematian atau Hilang Upaya Kekal kepada anda atau pasangan.

Tahukah anda bahawa saranan kebanyakkan pakar kewangan, jumlah minimum paling sesuai adalah 10X gaji tahunan anda. Jika masih tidak mampu, cubalah untuk mendapatkan perlindungan paling kurang 5X gaji tahunan sebagai permulaan. 

Lebih baik ada daripada tiada perlindungan langsung kan? Ada bajet lebih nanti, insyaAllah boleh tambah lagi.๐Ÿ˜€

Ingatlah, payung yang anda pegang tidak mampu untuk meredakan hujan. Tetapi ianya akan membantu anda bergerak meredah hujan.

Pengorbanan Anda Hari ini, Untuk Jaminan Masa Hadapan mereka.

ANDA MAMPU MENGUBAHNYA! ๐Ÿ’ช

Contoh proposal untuk Lelaki, 30 Tahun, Tidak Merokok

INCOME PROTECTION yang sempurna, perlu lengkap sekali dengan coverage CRITICAL ILLNESS sekurang-kurangnya bersamaan 3 ke 5 tahun gaji.

Kenapa 3 ke 5 tahun gaji manfaat untuk sakit kritikal?

Kerana, apabila seseorang itu disahkan penyakit kritikal, selalunya dalam masa 3 ke 5 tahun; sama ada dia akan meninggal dunia atau sembuh.

Ini contoh proposal takaful untuk lelaki berusia 30 tahun yang mempunyai pendapatan RM 2,000 dengan sumbangan bulanan hanya RM 175 sebulan;

Ya, RM 175 sebulan dapat coverage:
  1. RM 250,000 untuk perlindungan keseluruhan.
  2. RM 100,000 jika berlaku kematian dan lumpuh. 
  3. RM 100,000 jika di diagnosis dengan penyakit kritikal. 
Jumlah ini bersamaan dengan 4++ tahun gaji peserta.

Ini barulah plan INCOME PROTECTION yang lengkap merangkumi coverage untuk 3 musibah besar.

3 musibah ini ialah:
  1. Death (Hilang income)
  2. Disable / Lumpuh (Hilang income + masih perlu meneruskan hidup)
  3. Dread Disease / Sakit kritikal (Hilang income + masih perlu meneruskan hidup + perlu kos hospital)
Atau dikenali juga sebagai musibah 3D.

Dengan hanya RM 175, tak sampai 10% daripada pendapatan, lelaki berusia 30 tahun yang mempunyai income RM 2,000 mampu memiliki plan INCOME PROTECTION yang serba lengkap!

1 Polisi dah cukup.

Berbaloi -baloi bukan?? ^^,

Untuk keterangan lebih lanjut dan dapatkan FREE QUOTATION dan CONSULTATION,
Boleh KLIK terus Link whatsapp di bawah;

☎️ wasap.my/601111989680/HibahMampuMilik

Eh, ada ke yang tak faham lagi penerangan panjang lebar atas ni?
Tak mengapa, kalau tak pandai baca panjang-panjang, kita bagi tengok video la. huu


Apa? Masih tak faham apa kejadah menatang Hibah Takaful yang orang asyik sebut sana sini tu? Jom baca di sini.

Terfikir pula mana yang lebih penting antara medical card (kad perubatan) dan income protection (hibah takaful)? Jangan risau, saya dah ulas di sini.

Jemput baca dan selamat beramal kawan.

Tiada ulasan:

Catat Komen