11 Jul 2016

POS Malaysia Jalin Kerjasama Bersama Public Gold

Reputasi tinggi yang dimiliki oleh Public Gold telah memberikan keyakinan kepada POS Malaysia untuk bekerjasama dan memasarkan emas Public Gold. 

Public Gold adalah syarikat jual beli emas terunggul di Malaysia kerana menawarkan emas memenuhi 3 kriteria Investment Precious Metal yang dikecualikan GST :

1. Berketulenan 999.9%.
2. Dalam bentuk jongkong (Gold Bar), koin (Dinar Emas).
3. Diiktiraf LBMA (London Bullion Market Association).


Adakah Emas Anda Boleh Digadaikan di Ar-Rahnu?


Salah satu kelebihan emas fizikal adalah anda boleh menggadaikannya di institusi Ar-rahnu (pajak gadai Islam) jika memerlukan tunai segera. Ar-Rahnu menerima emas sebagai sandaran terhadap pinjaman yang diberikan.

Perkhidmatan Ar-Rahnu biasanya disediakan oleh bank seperti Bank Rakyat, Bank Muamalat, Agrobank dan Bank Islam. Institusi lain yang menjalankan perkhidmatan Ar-Rahnu ialah Pos Malaysia, Ar-Rahn Permodalan Kelantan Berhad dan koperasi-koperasi tertentu.

Oleh itu, sebelum anda membeli emas, pastikan emas tersebut mudah digadaikan di Ar-Rahnu jika ada keperluan untuk anda mendapatkan tunai kecemasan. Ini membolehkan anda menggadaikan emas fizikal anda jika ada keperluan terdesak.

Sebab apa??

Kerana ada sesetengah jenama dan design emas yang tidak diterima oleh Ar-rahnu. Ada juga sesetengah packaging yang tidak boleh dibuka dan tidak diterima oleh Ar-Rahnu.

Walaubagaimanapun, anda tidak perlu risau dengan Emas Public Gold, kerjasama antara POS Malaysia dengan Public Gold menyebabkan emas keluaran Public Gold sangat mudah digadaikan di arrahnu Pos seluruh Malaysia. Emas anda boleh dipajak untuk mendapatkan wang dengan mudah dan boleh ditebus semula dengan selamat.

*Ar-Rahnu POS (antara arrahnu terbesar di Malaysia) menerima gadaian semua jenis emas Public Gold TANPA PERLU MEMBUKA SEAL untuk ujian ketulenan.

Bukan itu sahaja, malah anda juga boleh mendapatkan emas Public Gold Edisi POS Malaysia (terhad) di seluruh cawangan Ar-Rahnu Pos Malaysia.

limited edition
Limited Edition!
📌 Oleh itu, pastikan anda mendapatkan emas Public Gold, sebab emas Public Gold paling di terima meluas oleh Ar-Rahnu. Bila-bila kalau nak pakai duit, boleh pajak emas anda dan dapatkan pinjaman bercagar dengan mudah tanpa risau lagi..!Jom kita tengok sikit Emas Public Gold Edisi Terhad POS Malaysia yang sangat EXCLUSIVE, Sangat sesuai bagi siapa yang berminat menjadikannya sebagai koleksi (collection item) atau hadiah ;
1 Gram Emas 999.9
1 Gram Emas 999.9
1 Gram Emas 999.9
1 Gram Emas 999.9

1/2 Dinar Emas 999.9
1/2 Dinar Emas 999.9

RTM1 dalam rancangan Selamat Pagi Malaysia pernah menemubual Tuan Abd Razak Mohd A Kadir (Naib Presiden Kanan Pos Ar-Rahnu).

POS Malaysia telah melangkah kedepan menjadi 'Pusat Sehenti Emas' & memilih Syarikat pembuat emas terbesar di Malaysia iaitu Public Gold untuk menjalin kerjasama kerana meyakini kekuatan & kelebihan yang dimilikinya.

65 cawangan ar-Rahnu Pos (dalam pejabat Pos) seluruh negara menerima pajakan emas Public Gold tanpa perlu buka seal & sedia menjual, membeli, mencuci serta menyimpan emas anda dengan harga yang kompetatif. (Lihat rakaman tersebut di sini).

Dengan kerjasama POS Malaysia dan prestasi serta kreadibiliti Public Gold, membuktikan Public Gold sangat serius dalam membantu masyarakat Malaysia khasnya menyimpan dan melabur emas fizikal dengan telus.

Jika nama besar seperti Pos Malaysia yakin dengan Public Gold, kenapa tidak anda? =)

4 ulasan:

 1. Boleh kah public gold dibeli dengan menggunakan kad kredit?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Boleh Tuan Rosdi Hussain. :-)

   Jika tuan nak urusan lebih mudah, whatsapp saya (013-3609680) atau mana-mana dealer Public Gold yang tuan percaya.
   Bagi segala maklumat yang diperlukan iaitu
   (1) nama penuh,
   (2) no. i/c,
   (3) no. telefon,
   (4) email,
   (5) item yang nak dibeli,
   (6) tinggal / kerja area mana untuk kenalpasti cawangan Public Gold terdekat dengan anda.

   Nanti selesaikan bayaran terus ke akaun Public Gold dan ambil emas terus dari pejabat Public Gold terdekat.;)

   Padam
 2. Boleh saya tahu berapa harga gold bar ni?

  BalasPadam
  Balasan
  1. Harga Gold Bar 1gram sekarang RM 350. Kalaunak dapatkan lebih murah, boleh beli melalui akaun emas GAP PPublic Gold. Harini (24 Feb 2021) baru RM 258 segram. Nanti hanya bayar RM 10 gold premium masa nak keluarkan emas fizikal tu. Lebih lanjut tentang akaun emas gap boleh baca di sini: http://bit.ly/simpanemasgap

   Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign