3 Jun 2016

Marhaban Ya Ramadhan

Cinta..
Yang menjadi alasanku kekal bertahan,

Cinta..
Yang menjadi alasanku kekal berjuang,

Cinta..
Yang menjadikanku bergerak sehingga hari ini,

Cinta pada Allah yang menjadi sumber semangat, Cinta pada Rasulullah yang menjadi inspirasi untuk diteladani, Cinta pada orang tua yang membuatku ingin berbakti, Cinta pada semua yang membuatku ingin terus berbagi. 

I'm Back! ^^, setelah sekian lama menyepi, insyaallah blog ini akan kembali aktif dengan ilmu² yang bermanfaat khususnya mengenai EMAS. Terima kasih kepada anda yang masih bersedia meluangkan waktu untuk membaca tulisan di blog ini kembali. 

Sebenarnya selama beberapa bulan yang lalu, saya mememberikan fokus sepenuhnya kepada penulisan skripsi (tesis) sebagai syarat memperoleh gelar S1 untuk pengajian saya yang berbaki. Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT kerana akhirnya berjaya menempuh Sidang Munaqasyah Skripsi saya yang berjudul “Hukum Jual Beli Dan Investasi Emas Menurut Majlis Fatwa Kebangsaan Malaysia" dengan baik dan tenang setelah bertungkus lumus dan berhempas pulas menyiapkannya dengan berkat doa semua. Alhamdulillah…Alhamdulillah…Alhamdulillah a'la kulli hal. ^^, InsyaAllah, wisuda akan dilaksanakan hujung bulan julai nanti.


marhaban ya ramadhan
Bersama barisan team penguji selepas selesai sidang munaqasyah

Seinfiniti penghargaan dan ucapan terima kasih ditujukan khusus buat ibunda tercinta, ahli keluarga, kedua2 dosen pembimbing skripsi, barisan team penguji sidang akhir, sahabat-sahabat seperjuangan dalam PKPMI-CJ dan semuanya yang tidak mampu saya nyatakan satu persatu nama mereka. Bantuan, sokongan dan doa dari kalian amat-amatlah dihargai. Jazakumullahu khairan jzk. 
Marhaban Ya Ramadhan
IAIN Sulthan Taha Saifuddin Jambi

"Ya Allah, berkatilah ilmu yang ku perolehi dan jauhkanlah diriku dari mengkhianati amanah ilmu dan mudahkanlah aku untuk beramal dengannya dan menyampaikannya kepada ummat ini".

marhaban ya ramadhan
Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..
Selamat menunaikan Ibadah Puasa, 
Bersama kita lebur kekhilafan,
Baik disengaja maupun tidak di sengaja, 
Semoga ramadhan kali ini mempertemukan kita dengan Keagungan Lailatul Qadr.

Marhaban Ya Ramadhan..
Lautan maaf Kupohonkan…


-----------
Catatan: 

Dalam sistem pengajian di pusat pengajian tinggi di Indonesia, ada beberapa istilah yang perlu kita ketahui seperti berikut:
1) Skripsi - karya ilmiah untuk program Ijazah
2) Tesis - karya ilmiah untuk program Magister (Master)
3) Disertasi - karya ilmiah untuk program Doktor.
4) Wisuda - konvokesyen. 
5) Strata - tingkat pendidikan.
Istilah S1, S2 dan S3 artinya strata 1 (Ijazah), strata 2 (Magister) dan strata 3 (Doktor). 

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign