11 Mac 2016

“BELI EMAS DENGAN SAYA PLEASE…………….”

1- Sebagai seorang dealer emas, saya tidak pernah memaksa mana-mana pihak agar membeli emas dengan saya.


Gold Bar 999.9 1 Gram
Gold Bar 999.9 1 Gram
2- Saya hanya kongsikan manfaat dan kelebihan menyimpan emas, juga segala berkaitan emas Public Gold. 

Saya sarankan anda membaca lebih lanjut di sini (Kelebihan Utama Emas Fizikal Public Gold).


3- Disamping berkongsi manfaat, saya juga mengajak anda agar mula menyimpan emas dengan kesedaran. 

Saya nak anda faham kenapa anda perlu menukarkan sebahagian simpanan anda kepada emas. 

Sebelum anda membeli emas, wujudkan pertanyaan dalam diri anda apakah tujuan dan matlamat anda untuk menyimpan emas? 

Jika anda masih kabur atau belum pasti apa matlamat anda, picit link ini dan baca sehingga selesai posisi pembeli emas, samada pelabur, penyimpan, peniaga, atau ketiga-tiganya. (Fahami Posisi Anda Dalam Pelaburan Emas)


4- Paksaan bukan cara saya. Saya selalu ingat akan pesan Mentor Emas, Tuan Zulkifli Shafie, tugas kita hanya menyampaikan. Selebihnya terpulang kepada pembaca dan customer untuk membuat pilihan. 

Kita sedia maklum bahawa terdapat banyak syarikat dan kedai emas menjual emas dengan ciri-ciri, kelebihan, kekurangan dan rekabentuk yang berbeza. 

Jadi untuk membuat pilihan yang tepat, anda perlu mengenalpasti kriteria penting yang perlu ada agar keuntungan pelaburan dan simpanan masa depan tercapai. (5 Cara Pelaburan Emas Untuk Beginner)


6- Sebarang pertanyaan/kemusykilan anda berkenaan emas umumnya dan khususnya mengenai Public Gold, bagaimana untuk bermula dan sebagainya, insyaallah saya akan cuba bantu menjawab dan bimbing step by step semampu saya.


7- Hanya tinggal anda membuat pilihan dan keputusan. Pada kebiasaannya, anda akan dapat membuat pilihan dengan betul dan tepat setelah anda membuat kajian dan penilaian terhadap jenama-jenama emas yang terdapat di Malaysia khususnya.


8- Suka untuk saya berpesan, sebelum anda membeli emas, pastikan syarikat emas tersebut benar-benar mempunyai kredibiliti dan bebas dari senarai hitam BNM (Bank Negara Malaysia). Beli emas mesti dapat emas. 

Dan pastikan juga dengan siapa serta bagaimana cara anda membeli emas. Untuk melihat alert list yang dikeluarkan oleh BNM, rujuk di sini.

senarai baru alert list bnm
Senarai Terbaru Alert List Daripada Bank Negara Malaysia


9- Ini bertujuan mengelakkan penyesalan di kemudian hari, juga supaya anda tahu bagaimana cara berjual beli emas yang betul.


10- Tak tahu, cari ilmu. Baca dan fahami. Tak faham boleh tanya. Jangan diam saja. “Fast action fast result” itu belum pasti, tetapi “NO ACTION NO RESULT” itu yang pasti.


SAYA KONGSIKAN, ANDA TENTUKAN. PILIHAN DITANGAN ANDA.

.
.
"Kenapa laa baru sekarang aku tahu simpan emas ni penting untuk masa depan... Kalau dari dulu dah simpan emas, mesti sekarang dah banyak simpanan aku..."


Sembang-sembang tiada maknanya. Fikir bagaimana, bertindak segera. Bagaimana nak bermula? Nah.. Picit, baca, scroll, take a step ahead dan cubalah menyusun langkah agar konsisten menabung emas. 

“Love gold and gold will love you back”

Selamat bertindak! :)

Wallahua'lam.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign