31 Jul 2015

Tips Menyimpan Emas Modal Rendah

Memang sukar tetapi kini tidak mustahil lagi terutamanya bagi pelajar di dalam/luar negara atau ibu bapa yang ingin menabung emas fizikal untuk anak secara konsisten dengan modal yang kecil. Letakkan matlamat dan perlu nekad yang kuat, kerana simpanan sangat penting untuk berhadapan dengan tempoh-tempoh sukar di dalam kehidupan. Bak kata pepatah, "Sediakan payung sebelum hujan".

Saudara, sebenarnya mudah sangat nak bermula simpan emas. Kini, anda boleh mulakan simpanan emas dengan serendah 1 gram melalui kaedah Gold Accumulation Program (GAP) Public Gold. 

KENAPA KAEDAH (GAP) TERBAIK ?? 

Kelebihan utama akaun GAP adalah ianya disokong oleh 100% emas fizikal. Anda boleh memilih untuk mengeluarkan pelbagai item jongkong emas atau dinar emas yang anda inginkan. (Baca Selanjutnya) untuk mengetahui produk yang ditawarkan Public Gold, 

Untuk Jongkong Emas, anda boleh memilih samada: 
 • Jongkong emas 1 gram 
 • Jongkong emas 5 gram 
 • Jongkong emas 10 gram 
 • Jongkong emas 20 gram 
 • Jongkong Emas 50g 
 • Jongkong Emas 100 gram 
 • Jongkong Emas 250 gram. 
Untuk Dinar Emas anda boleh memilih samada:
 • Dinar emas ½ Dinar (2.125 gram)
 • Dinar emas 1 Dinar (4.25 gram) 
 • Dinar emas 5 dinar (21.25 gram) 
 • Dinar emas 10 Dinar (42.5 gram) 

1. Jimat masa

Hanya 3 step mudah iaitu BANK IN, EMAIL bukti pembayaran dan TUNGGU respons dari Public Gold.


2. Keselamatan terjamin

Dengan GAP, selesai masalah tempat simpanan. Emas anda disimpan di Safe Box Public Safe, iaitu anak syarikat Public Gold secara PERCUMA selagi mana anda tidak mengambil emas fizikal tersebut. Bagi mereka yang ingin menyimpan emas fizikal menggunakan perkhidmatan ini, perlu membayar sewa tahunan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Public Safe, klik (www.publicsafe.com.my).

3. Bajet rendah

Tabungan emas ini fleksibel, jika ada lebihan tunai, tukar sahaja duit kertas “RM” kepada emas” dengan cara bank in amount gram emas ke akaun public gold GAP untuk menambah gram emas anda. TIADA KOMITMEN BULANAN.

4. Menabung dgn konsisten

Membantu anda mengumpul emas fizikal secara konsisten dgn modal rendah sebagai ASET KECIL untuk mendapatkan ASET yang LEBIH BESAR seperti hartanah. Bila tiba masa yang sesuai untuk anda beli rumah atau tanah, jual semua aset emas ini utk dapatkan harta idaman anda.


====================================Saudara, simpanlah emas kerana sejarah telah membuktikan bahawa ianya penyimpan nilai yang terbaik, Tun Dr Mahathir juga pernah menyentuh isu emas ini untuk digantikan atau sebagai sandaran mata wang dan pada masa yang sama turut menyarankan rakyat untuk menyimpan emas.

Kerajaan India telah mengejutkan dunia dengan membeli 200 tan emas dari IMF. Jika sebuah kerajaan mengambil pendekatan begini mengapa kita masih tidak bertindak lagi??

Buat masa sekarang emas masih senang dan mampu untuk dimiliki. Pernah dinyatakan harga emas akan naik sehingga RM500/g pada tahun 2020.


Rasanya masih mampukan kita sebagai rakyat biasa memiliki emas pada ketika itu? sekarang kita masih lagi mampu untuk membeli emas pada harga yang masih rendah jadi jangan lepaskan peluang ini.

Tidak perlu beli emas dalam kuantiti yang banyak sekaligus memadailah 1 gram emas sebulan atau jika anda mempunyai lebihan duit bolehlah anda beli 1 dinar setiap bulan sebagai simpanan untuk diri dan keluarga anda.

Simpanlah emas sebagai simpanan dan “back-up” plan. Menyimpan emas boleh digunakan sebagai persediaan pergi Haji, untuk pendidikan anak-anak, modal perniagaan, perkahwinan dan bermacam-macam lagi.

Bertindak sebelum terlambat. 

~ Emas untuk membangunkan Keluarga, Agama dan Negara.


Wallahua’lam.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign