AURORA ITALIA Idaman Hati Setiap Wanita

Aurora Italia | The treasure every women seek.
Selalu kan kita dengar perkataan "aurora", tapi apa sebenarnya maksud aurora tu?

Aurora adalah satu fenomena alam semulajadi, sangat indah dan ia berlaku pada musim tertentu. Lazimnya aurora dikaitkan dengan perasaan yang indah, kerana kecantikan semulajadi ciptaan Allah yang terdapat pada fenomena tersebut.

Tapi bukan itu point nya. Ini cerita tentang Emas Aurora Italia Public Gold, idaman para wanita. Seluruh pelusuk dunia pun memandangnya, pasti jatuh cinta.!

Unique detailed designs, Aurora Italia,
the accessory of the century.
#1- Aurora Italia keluaran Public Gold adalah barang kemas Itali. Ia terdiri daripada gelang (bangle) dan rantai (bracelet) tangan dengan pelbagai koleksi buah (charm) yang begitu mempesonakan setiap mata yang memandang.

#2- Pelbagai koleksi charm antaranya adalah lambang cinta dan kasih sayang, muzikal, pengembaraan, huruf, angka, zodiak, aurora rose, dan banyak lagi.

#3- Aksesori Aurora Italia boleh didapati dengan harga serendah RM200 ++ dan bracelet pula dengan harga serendah RM1800++. Wah, dengan bajet yang rendah, tuan puan sudah boleh mendapatkan emas perhiasan Aurora Italia Public Gold untuk dipakai dan dihadiahkan untuk insan tersayang.

#4- Para suami tak perlu pening kepala lagi hendak buat kejutan kepada isteri tersayang, hadiahkan saja Aurora Italia dengan pilihan charm yang sememangnya mampu mencairkan hati isteri anda.

Made to impress & inspire.. 
#5- Emas Aurora Italia ini juga sangat sesuai dijadikan sebagai hadiah untuk ibu kita - salah satu manifestasi syukur terhadap pengorbanan mereka melahirkan dan membesarkan kita sebaiknya.

#6- Kilauan, pesona dan kekukuhan emas Aurora Italia juga mampu menjadi simbol keutuhan cinta di hari pernikahan, jadikan ia sebagai hantaran. Si dia pasti tertawan ;)

#7- Bukan itu sahaja, Aurora Italia malah boleh digadaikan di mana-mana seluruh negara ketika kita sangat-sangat perlukan wang segera.

#8- Mudah didapati. Tuan puan boleh mendapatkan Aurora Italia di mana-mana cawangan Public Gold dan arRahnu POS Malaysia yang berhampiran. Boleh juga didapati di Queensbay Mall Penang, Midvalley Megamall (dibuka bermula 19 Ogos ini, jam 2 petang).


KELEBIHAN EMAS 750 / 18K AURORA ITALIA PUBLIC GOLD


Testimoni daripada pengguna; Puan Sue Zawiah (Kredit gambar: Pn Najdah)
#1- Menepati piawaian emas antarabangsa kerana emas antarabangsa berketulenan 750, bersamaan 18K. Barang kemas yang berketulenan 916 (22K) kebiasaannya hanya digunakan di Malaysia dan Singapore sahaja. Sebab itu, kita lebih mengenali emas 916 berbanding 750.

#2- Emas Aurora Italia lebih kuat, kukuh dan tahan lasak kerana campuran 75% emas dan 25% lagi adalah logam. Sebab itu ia lebih kuat dan tahan lama mengikat batu permata, tak perlu risau permatanya tertanggal ataupun tercicir.

#3- Emas Aurora Italia lebih sesuai untuk wanita zaman kini yang aktif melakukan pelbagai kerja luar.

#4- Biarpun jika tidak bekerja dan menjadi suri rumah sepenuh masa, para wanita bebas melaksanakan kerja-kerja seharian tanpa perlu risau terhadap ketahanan Aurora Italia. Sudah lah cantik, tahan lasak pula. Terketuk dengan lesung batu pun tak kemek. Power!

Jom jamu mata tengok blink-blink unik Aurora ni..!

A picture may tell a thousand words, but an Aurora Italia charm can tell a lifetime of memories, which is why we made every charm unique in it's own way for you every special moment.
Bring out the true inner beauty of every lady.


Mix and match charms and bracelets of your own liking to create a collection of your own personality.
Bring out the true elegance in you with Aurora Italia, curvy flawless designs perfect for every lady.

Ok, berkenaan harga dan pilihan-pilihan charm yang terbaru ada dalam katalog di bawah. Jom kita scroll laju-laju. Tengok mana yang berkenan di hati! =)



Jika ada sebarang pertanyaan atau perlukan bimbingan, boleh berhubung dengan kami. Cikpuan Hidayah (013 360 9680) / Cikpuan Haziqah (013 317 3107). InsyaAllah kami bantu semampu yang boleh.

Wallahua'lam.

'Win-Win Situation' Dalam Dunia Bisnes

"Di Malaysia selalu guna pakai customer is always right. Sebab itu kita selalu menjadi hamba customer dan banyak terjadi penipuan disebabkan nak tarik customer.

Di negara barat, 'customer is not always right because he or she doesn't know how a business process is all about.' Kalau customer tak nak guna servis atau ada apa-apa isu selepas explaination, that's fine.....siap say cheers! lagi.

Ingat, customer dengan service provider saling melengkapi. Realitinya, setiap entrepreneur perlu tough dan ambil positif setiap feedback yang dilontarkan oleh customer untuk memperbaiki mana yang terkurang."

Saya tertarik dengan kenyataan dan pesanan ringkas di atas yang ditulis oleh Tuan Muhammad Zulfadhli di wall facebook beliau. Ironinya, masih ramai dalam kalangan masyarakat kita yang menganggap 'customers is always right'. 

Persoalannya, adakah relevan untuk kita gunakan prinsip ini dalam menggapai redha Allah melalui bisnes?

Tuan puan pernah dengar ataupun baca berkenaan win win situation? Dalam berniaga (ataupun lebih tepat lagi disebut dalam berjual beli), pelanggan dan penjual kedua-duanya hendaklah mendapat manfaat daripada jual beli tersebut.

Saya berikan contoh mudah. Kami sebagai dealer emas yang aktif dalam Public Gold berusaha sedaya upaya membantu tuan puan memahami ilmu emas yang betul, tepat, selamat. 
Kami pakejkan sekali dengan memberi bimbingan secara percuma seumur hidup agar tuan puan dapat memulakan langkah menyimpan emas secara konsisten dengan sebaiknya. 

Win win situation dalam contoh di atas:

#1. Tuan puan dapat membeli dan menyimpan emas dengan bimbingan yang betul, dapat ilmu baru yang tidak pernah diajar dalam mana-mana institusi pendidikan.

#2. Dealer yang sah mendapat insentif daripada Public Gold kerana memberi komitmen dan membantu tuan puan dalam urusan jual beli emas.

Persoalan saya, bukankah keduanya saling 'menang' dalam situasi ini?

Mari kita sama-sama renungi firman Allah SWT dalam surah Al Ma’idah ayat 2 yang bermaksud: 
“Dan hendaklah kamu bantu-membantu dalam perkara-perkara kebaikan dan taqwa dan janganlah kamu sekali-kali bantu membantu dalam perkara-perkara kejahatan dan permusuhan.”
Menjual barang-barang yang baik dan halal kepada ummah adalah kebaikan. Membeli barangan yang halal dan baik juga merupakan kebaikan. Di sini, tidak ada istilah "orang yang berniaga hanya mahu cekik duit orang saja". Kedua-dua pihak saling mendapat manfaat.

Berniaga: Kaya Itu Mulia


Zaman dulu-dulu, pada mata masyarakat umum, buktinya seseorang itu 'pandai' adalah apabila dia berjaya dapat kerja makan gaji dengan kerajaan.

Waktu itu pegawai kerajaan dipandang sangat mulia.

Dulu-dulu, anak muda yang tidak dapat kerja makan gaji, barulah mereka terpaksa berniaga.

Masa terus berlalu, sedikit demi sedikit cara-pandang masyarakat sudah berubah.

Berniaga sebenarnya adalah satu pekerjaan mulia yang telah terlebih dahulu dijalankan oleh idola terbesar kita iaitu baginda Nabi Muhammad SAW. Baginda sendiri sering mengikuti bapa saudaranya iaitu Abu Talib berniaga, malah pernah dibawa ke negeri Sham ketika berusia 12 tahun (sekarang dipanggil Syria) untuk menjalankan urusan-urusan perniagaan. Lihat, baginda SAW telah didedahkan dengan ilmu perniagaan sejak kecil lagi.

Realitinya, kita selalu mendengar dan didedahkan cerita selepas kerasulan Nabi Muhammad SAW. Namun sayangnya, kita jarang mendengar mahupun mendalami cerita empayar perniagaan Baginda SAW sebelum dilantik menjadi Rasul.

Baginda seorang yang kaya sebelum berkahwin dengan Siti Khadijah r.a. Bahkan, kekayaan Baginda berganda-ganda selepas menikahi Khadijah r.a yang juga ahli perniagaan tersohor.

Namun, Nabi saw dan isterinya Siti Khadijah r.a banyak menghabiskan harta ke jalan dakwah.

Sesungguhnya benarlah apa yang dikatakan 'Kaya Itu Mulia' jika kita berazam untuk mencari kaya di sisiNya.

Pesan mentor emas kami, perbetulkan kompas kekayaan, insyaAllah kita akan sampai ke destinasi kekayaan sebagaimana Nabi SAW dan para sahabat Baginda. InsyaAllah. Bersamalah juga kita hayati bait-bait kata dan doa Saidina Abu Bakar r.a iaitu "Ya Allah, jadikan dunia di tangan kami, bukan di hati kami."

Firman Allah SWT dalam surah An-Nisa' ayat ke 29 yang bermaksud:
"Wahai orang-orang yang beriman, janganlah kamu saling memakan harta sesamamu dengan jalan yang batil, kecuali dengan jalan perniagaan yang berlaku atas dasar suka sama suka di antara kamu. Dan janganlahkamu membunuh dirimu. Sesungguhnya Allah adalah Maha Penyayang kepadamu."
Lakukanlah sesebuah perniagaan itu atas dasar suka sama suka dan saling berlapang dada. Barulah tercapai matlamat kita nak membantu masyarakat dengan servis dan produk yang halal lagi baik.

Akhir kata, saya kongsikan salah satu rekomendasi berbisnes daripada Dr. Hussain Hussain Sahahata dan bukunya bertajuk "Business Ethics In Islam" yang berbunyi:
"Disipline yourself to good manners.! In doing so, it will be considered an act of worship, obedience to Allah and following the example of His Prophet SAW. Adhering to good manners incurs profit increase, multiplies wealth, and brings Allah's rewards which is better and more lasting."
Wallahu a'lam. Seeking mardhatillah as real target in eternal success.!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

The Dinar and Dirham Island Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign